Türkiye U18 Kadın Voleybol Milli Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) 2015 U18 Kadınlar Voleybol Şampiyonası 2. Tur Elemesi’nde oynadığı ilk maçta Gürcistan’ı 3-0 mağlup etti.
Alanya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ay-yıldızlı ekip; Saliha Şahin, Yasemin Güveli, Aslıhan Kılıç, Ezgi Akyaldız, Tutku Burcu Yüzgenç ve Zehra Güneş ile çıktı. Gürcistan ise, Gvansta Enukidze, Mariam Gaprindashvili, Elene Gabroshlivi, Gvanstsa Ulubelashvili, Ketevan Bluashvili ve Ann Kalandadze ile maça başladı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibine üstünlük kuran milliler, ilk seti 25-13 galip tamamladı. Maçın 2. setinde de rahat oyun sergileyen ay-yıldızlı ekip, bu seti de 25-11 önde tamamladı. Son sette de üstünlüğü elden bırakmayan Türkiye, seti 25-12 önde bitirerek sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Milli Takım Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, turnuvaların ilk maçlarının genelde zor olduğunu ancak sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Milli takımın kalitesinin yüksek olduğunu belirten Bedestenlioğlu, “Dünya sıralamasındaki yerimiz belli. 12 oyuncumuzun tamamı maçta oynadı. Maçı rahat aldık ancak bundan sonraki maçların göstergesi değil. Çocukların gösterdiği performanstan ve çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için mutluyuz. İnşallah bundan sonraki maçlarımız da böyle rahat geçer ve Bulgaristan’daki Avrupa Şampiyonası’na yol alırız” dedi.
Türkiye gruptaki 2. maçında yarın saat 16.00’da Alanya Atatürk Spor Salonu’nda Macaristan ile karşılaşacak.
(İHA)