İstanbul basının, Türkiye’nin gazetesi olmadığını her fırsatta gösteriyor. Trabzonspor’a karşı uyguladıkları görmemezlik politikası bugünde kendini gösterdi. İstanbul’da Fenerbahçeli taraftarların 3 bin kişi ile düzenlediği mitingi internet sitelerinin ana sayfalarına manşet yapan yaygın medyanın en büyük kuruluşlarından Milliyet, Hürriyet ve Vatan gazetesinin internet siteleri Trabzonspor’un sadece Trabzon’da 5 bin kişi ile düzenlediği mitingi ise görmemezlikten geldi.

GÖSTERİYE BENZETTİLER
Ana sayfaları yerine sadece spor sayfalarında manşetten gösteren Milliyet ‘5 bin kişilik gösteri’ gibi imalı bir başlık attı. Trabzonspor taraftarlarının ‘Temiz futbol için’ düzenlediği mitingi gösteri benzetmesi yapan site editörlerinin bu tavrı taraftarlardan tepki topladı. Gazete haber olarak ise Doğan Haber Ajansı’nın Trabzon Muhabirleri Osman Şişko ve Fatih Turan’ın geçtiği haberi kullandı.

VATAN HİÇ GÖRMEDİ
Hürriyet Gazetesi’de haberi ana sayfasından görmezken, spor sayfasında ise “58 Madde Türk Futbolunun namusudur” başlığını kullandı. Vatan Gazetesinin internet sitesinin editörleri ise haberi hiç görmedi.



HABERTÜRK ANASAYFASINDA
Trabzonsporlu taraftarların düzenlediği yürüyüş ve mitingi ise Habertürk Gazetesi’nin internet sitesi editörleri anasayfadan gördü. Mitingden ayrıntılı olarak bilgi aktaran editörler aynı zamanda fotogaleri de yaparak taraftarların gönlünü aldı. Sabah Gazetesinin internet sitesi ise haberi anasayfasında görürken yan tarafta küçük kutu şeklinde kullandı.