ASKF’nin Trabzon amatör sporu için önemine dikkat çeken Koçan, bugüne kadar gereken hizmetleri yapamayan dernek yönetiminin seçimde yenilenmesiyle en fazla kazancı amatör sporun sağlayacağını dile getirdi.

Siyasetin spora karıştırılmasını doğru bulmadığını belirten Koçan, basın açıklaması için de yanlış anlaşılmalara yol açmamak için 16 Nisan Referandum tarihinin geçmesini beklediğini söyledi. 
“Spora hizmet eden bir kişinin siyasetle işi olmamalı” diyen Münir Koçan, “Çünkü spor camiasındaki herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ve bu doğaldır. Seçim öncesinde ‘Sayın Cahit Erdem’in, ASKF’yi siyasetten uzak tuttuğu ve siyaset yapmadığı’ ileri sürülüyor. Buna kim inanır? Herkes biliyor ki, Sayın Erdem, CHP’nin parti üyesi ve aynı zamanda da Belediye Meclis Üyesidir. Başka söz söylemeye, belge göstermeye gerek var mı? Hangi parti olursa olsun spor taban birliklerinin başındaki bir kişi, herhangi bir partinin meclis üyesi olamaz, olmamalıdır. Bir tercih yapacaksınız; ya siyaset ya da futbol” diye konuştu.

Erdem’in Trabzon’un futboldaki en önemli markası Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin devrine sessiz kalmıştır diyen Koçhan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Nedenine gelince; bu tesiste Milli takımlar ve yabacı uyruklu ülke takımları kamp yapmakta, antrenör ve hakem kursları gibi bir çok hizmet verilmekte idi. Bu tesis aynı zamanda şehrimiz ve ülkemiz adına bir turizm elçiliği görevi yapmakta idi. Hepsinden önemlisi Trabzon’daki amatör kulüpler antrenmanlarını gece ışıklandırma altında, gündüz sentetik sahada yapılmakta idi. Şimdi bu kadar önem arz eden bu tesisin korunması gerekirken maalesef ASKF Başkanı devrine sessiz kalmıştır bu durumun asıl kaybedeni Trabzon amatör futbol kulüpleri olmuştur.”

“Sayın Erdem döneminde yapılan bir başka yanlış da, yasal olarak 1,5 yıl sonra taşınması gereken TFF Bölge Müdürlüğünün hemen Tanjant Yoluna taşınmasıdır. Eskiden tüm futbol taban birliklerinin lisans işlemleri 100 metre mesafede kolayca yapılabilirken, bu durumda futbol camiası yazın sıcağında, kışın soğuğunda bu uzak mesafeleri gidip gelmek zorunda kalmıştır. Bu nasıl bir anlayıştır! Hiç değilse Tanjant yerine ASKF ve TFF Bölge Müdürlüğüne daha yakın bir yer bulunamaz mıydı?”

“ASKF Başkanı Cahit Erdem, ASKF binasının yüz metre yakınındaki Yalı futbol sahasında amatör takımların gece antrenmanı yapmak için çevre iş yerlerinden elektrik çekerek ilkel koşullarda çalışmak zorunda kalmışlardır. Maalesef, ASKF Başkanı bu duruma duyarsız kalmış, kulüplerimize sırtını dönmüştür. Gerek Yalı gerekse Beşirli futbol sahalarının ışıklandırılması, ASKF’nin birinci görevi olması gerekirken tüm ışıklandırmaları Başkan adayımız Hüseyin Balaban’ın ağabeyinin başında bulunduğu dönemde TÜFAD Yönetiminin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ricası ve gayretleri ile yapılmıştır. Böylece amatör futbol için çok önemli olan her iki sahanın ışıklandırılması sağlanmıştır. Bu da yetmezmiş gibi Yavuz Selim Sahasının gece ışıklandırmasının süresinin uzatılmasını da zamanın Trabzon Valisine rica edilerek yine ASKF yerine yine TÜFAD Yönetimince sağlanmıştır. Amatör futbol için bu kadar önemli olan Yavuz Selim Sahası dahil sahaların ışıklandırılması TÜFAD öncülüğünde yapılıyorsa, sormazlar mı insana ‘Siz ne iş yaparsınız?’ diye.” Sonuç olarak Mayıs ayında yapılacak seçimler sonrasında ASKF Başkanının, siyasi kimlikten uzak, tüm zamanını amatöre adayan, amatör kulüplerin  dertlerini kendisine dert edinen, TASK ve TFF Amatör İşler Kurulu gibi unvanları  kendinde toplamayan, amatör takımların sorunlarına sırtını dönmeyen bir anlayışta olması gerektiğini tüm spor kamuoyunun takdirine bırakmak isterim.