Bunların önemini halk arasındaki deyimlerde de bariz bir şekilde anlarız. "Dünyada mekân ahirette iman" sözü de yaşadığımız dünya üzerinde hayatımızı devam ettirmek için bir mekâna ihtiyacımız olduğunu görmekteyiz. Hayatımız boyunca türlü işlerde çalışarak bir mekân sahibi olmak için çaba sarf ederiz. Bazen bu çabalarımız da yeterli olmaz ev sahibi olmamıza. Fakat eski yıllara oranla artık bankaların yapmış olduğu kolay kredi imkânları konut kredileri bizlere destek olmaktadır.

Yine devlet politikalarında da ev sahibi olmayan vatandaşların evleri olması için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bunların bilinen örneği ise toplu konutlar vasıtasıyla insanları ev bark sahibi yapmak arzusudur. Bu politika ile peşinatsız ev almak mümkün oluyor. Önceleri belli bir ön ödeme yapmadan sahibi olamadığımız evler günümüzde hiçbir peşinat ödemeden bu olanağı sağlıyor. Tokilerin de bu sebebiyetle yaygınlaşması ülkemizde olumlu anlamda halka ciddi destek gösteriyor.

Faizsiz Ev Almak

Bankalardan almış olduğumuz tüm kredilerde faiz sıkıntısı yaşanmaktadır. Anaparanın üzerine ciddi anlamda faiz ödemek kredi çekenin işini zorlaştırıyor. Fakat bunda da yine devlet aracılığıyla özel bankalara da yapılan çağrılarla birlikte konut kredileri bireysel ihtiyaç kredilerine oranla önemli ölçüde fark göstermektedir. Bir bankanın bireysel ihtiyaç kredi faiz oranı 1.20 veya daha fazla oranda seyrederken yine aynı bankanın konut kredi faizleri 0.99 veya 0.90 civarında olduğu görülür. Bunların yanı sıra devletin yine yaptırmış olduğu toplu konutlara başvurularda faizsiz ev almak imkânı sağlanıyor. Ayrıca bu faizsiz peşinatsız ev almak daha uzun vade ile ödeme imkânlarıyla daha değerli bir hal almaktadır.

Kira Ödemek Yerine Ev Taksiti Öde

Yukarda değindiğimiz başlığın ayrıntısına inelim. Bu sözleri hemen hemen herkes duymuştur. Kira öder gibi ev sahibi olmak işte bu artık mümkün gözüküyor. Ev sahibine uzun yıllar kira ödemek yerine peşinat ve faiz vermeden kendi evinizin taksitini ödeyebiliyorsunuz. Bundaki en büyük etken ise yukarıda değindiğimiz devlet politikaları sonucu birçok toplu konut yapılıp bunların ön ödeme ve faiz olmadan ödenmesi eğer ödenmiş olsa idi ev sahibi olmak çoğu dar gelirli olan vatandaşlar için pek imkân dahilinde olmayacaktı. Bu kadar kolaylık sayesinde artık yeni yılda her vatandaş kendine ait yeni evinde yaşayabilir.