Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçı için, “Rakiplerimizden birini sahalarında yenmek bizi şampiyonluğa daha da motive edecektir. Ancak sadece derbileri değil, diğer maçları da kazanmamız gerektiğini unutmamalıyız” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray, 24 Temmuz Cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Derbi öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında sarı-kırmızılıların file bekçisi Muslera açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş ile güzel ve farklı bir maç oynayacaklarını belirten Muslera, “Farklı duygular içindeyiz. Bir an evvel cumartesi gününün gelmesini ve o maçı oynamayı istiyoruz. Yeni statları için de Beşiktaş’ı tebrik ediyorum" dedi.

"GALATASARAY BASKI ALTINDA OYNAYABİLEN BİR TAKIM"
Derbide evinde oynayan takımın favori olarak gösterildiğini söyleyen deneyimli futbolcu, "Çünkü saha avantajını ve 45-50 bin seyirciyi arkasına alıyor. Ama Galatasaray baskı altında oynayabilen bir takım. Kağıt üstünde saha avantajı nedeniyle Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben o şekilde düşünmüyorum” diye konuştu.

"FARKLI BİR SEZON"
Her oynadıklarını sezonun farklı bir hikayesi olduğunu ifade eden Uruguaylı futbolcu, “İstatistikler sizlere bir şeyler gösterir. Bu sene geçen seneden farklı bir sezon. Hedefim geçen sezondan daha az gol yemek. Bu sezonu iyi geçirmek istiyorum. Belirtmekte fayda var ne kadar geçen futbol yılında kötü görünsek de sezonu 2 kupayla kapattık” şeklinde konuştu.

"KUPA FİNALİYLE BU MAÇI KIYASLAYAMAYIZ"
Süper Kupa’da oynadıkları Beşiktaş maçıyla ligde maçın farklı olacağını belirten Muslera, sözlerine şöyle devam etti:
“Kupa finaliyle bu maçı kıyaslayamayız. En azından bu maç 90 dakikada bitecek. Kurtarış yaptığım için biraz daha ön plana çıkmış olabilirim ama o maçta sadece benim başarım yoktu. Farklı bir atmosfer bizi bekliyor. Kalede ben olduğum için rakip oyuncuların motive olduğu fikri güzel ama ben bu düşüncede değilim.”

"GALİBİYET ŞAMPİYONLUĞU MOTİVE EDER"
Süper Kupa’yı almakla birlikte takıma daha da güven geldiğini vurgulayan Muslera, “Şimdi önümüzde deplasmanda derbi var. Rakiplerimizden birini sahalarında yenmek bizi şampiyonluğa daha da motive edecektir. Ancak sadece derbileri değil, diğer maçları da kazanmamız gerektiğini unutmamalıyız” dedi.
Deneyimli kaleci, Beşiktaş’ın file bekçisi Tolga Zengin’i beğendiğini ve kendisini kanıtladığını söyledi.

"FRANS GELDİĞİ İÇİN MUTLUYUM"
Kaleci Antrenörü Taffarel’in gitmesinden sonra yerine gelen Frans Hoek hakkında açıklamalarda bulunan Muslera, “Bir dünya markası gitti, ama aynı standartta biri geldi. Kendisiyle çalışmalara 2 hafta önce başladık. Taffarel gittiğinde üzülmüştüm ama Frans Hoek geldiğinde de bir o kadar mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

"YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Semih Kaya’nın "Allah onu başımızdan eksik etmesin" yorumunu duyduğunu ve kendisine çok teşekkür ettiğini belirten sarı-kırmızılıların file bekçisi, “Takım arkadaşınızın güvenini hissetmek çok önemli. Cihat Hoca’ya da "Haksız rekabet" sözleri için teşekkür ediyorum. Rakip oyuncuyu takdir etmesi beni gururlandırdı. Ama bu sadece benim değil tüm takımın yaptığı iş, takımın başarısı. Bu yorumlar için çok mutlu oldum ve çok gururlandım” diye konuştu.

"HOCAMIZIN İŞİ ZOR"
Defansta kim oynarsa oynasın kendisini güvende hissettiğini vurgulayan Muslera, “Elimizdeki isimler çok kaliteli ve uzun zamandır oynadığımız stoperler. Hocamızın da bu kadar iyi oyuncular arasında stoper seçimi yapması oldukça zor” şeklinde konuştu.

"GEÇEN SEZONLA BÜYÜK FARK VAR"
Geçtiğimiz sezonki takımla bu sezonki takım arasında büyük farklılıklar olduğunu belirten Muslera, “Oyuncular, teknik heyet ve çalışanlar için genel mantalitede değişiklikler var. Bu sezon güzel bir tablo ortaya çıktı, başta hocamız herkese bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi.

"DERBİ DOSTÇA GEÇSİN"
Beşiktaş’ın ne kadar taraftara ihtiyacı varsa kendilerinin de taraftara ihtiyaçları olduğunu ifade eden Muslera, sözlerini şöyle noktaladı:
“Amacımız taraftarların dostça bir maç izlemeleri. Kim kazanırsa kazansın herkes ailesinin yanına dostça bir maç izledikten sonra dönmeli. Maç öncesi ya da sonrası yapılan kavgalar kimseye bir şey kazandırmaz. Her iki takım taraftarları için maçın dostça geçmesi en büyük dileğimiz.”
(İHA)