Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Güneş, yoğun bakımda olan efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun şuurunun kısmen açıldığını ve sorulara cevap verebildiğini açıkladı.

Hastanede olan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun son durumu hakkında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Güneş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Güneş, Naim Süleymanoğlu’nun yoğun bakımda tedavi sürecinde bulunduğunu belirterek, "Daha önce zaman zaman dahiliye bölümünde Gastroenteroloji servisinde tedavi süreci devam eden bir hastamızdı. Kendisi iki gün önce kronik karaciğer yetmezliği tanısıyla bilinci kapalı şekilde bize müracaat edildiğinde yoğun bakıma aldık. Dün itibariyle yoğun bakıma aldık. Bize geldiğinde bilinci kapalıydı ancak spontan solunumu kapalıydı. Karaciğer yetmezliğine bağlı olarak karaciğer enzimlerinde yükseklik vardı. Bu hastalığa bağlı olarak elektronik seviyelerinde bir bozulma söz konusuydu. İdrar çıkışı alınmıyordu. Kendisi ile koperasyon kurulmuyordu bilincin kapalı olması nedeniyle. Süreçten sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız, sayın Sağlık Bakanımız, sayın Spor Bakanımız bilgi istemekte. Kendilerine sürekli bilgi arz etmekteyiz. Bu sabah itibariyle sevindirici olarak şunu paylaşabiliriz. Şuuru kısmen açıldı. Sorulan sorulara cevap vermekte. Kendisinin nerede olduğunu biliyor. Bu anlamda sevindirici. Bu uzun bir tedavi sürecidir. Kronik bir hastalıktır. Dün olmayan idrar çıkışı, bugün mevcut. Bizim için bu önemli. Karaciğer fonksiyonlarında bozulma var. Üzerine böbrek bozulma eklenmedi. Şu an bizim tansiyon dediğimiz, genel durum bulguları devam etmektir. Herhangi bir solunum desteği almamaktadır. Ancak karaciğer yetmezliğinden dolayı kronik enzim yüksekliği devam etmektedir. Bunla ilgili yoğun bakım tedavi süreci devam etmektedir. Elimizden ne geliyorsa her imkanı kullanıyoruz. İlerleyen saatlerde tekrar bilgi paylaşacağız” diye konuştu.

“TEK BİR ŞEYE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL”

Performans arttırıcı maddelerin karaciğere etki ettiğinin hatırlatılması üzerine Güneş, “Her şeyin etkisi olabilir. Tek bir şeye bağlamak doğru değil. Stresli bir yaşımı vardı. Kendisi dünyaca ünlü bir sporcumuz. Kronik bir hastalıktır” dedi.

“BAKANLIK OLARAK ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Karaciğer nakli için ise bakanlık olarak çalışmaları başlattıklarını belirten Güneş, “ İhtiyaç olduğunda bir duyuru yapacağız. Doner önemli ama hastanın genel durumu biraz düzelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

(Uygar Aydın / İHA)