TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor'un Senegalli futbolcusu Dame N'Doye, hafta içi yıllık ücretinde indirime giderek fedakarlıkta bulunduktan sonra Spor Toto Süper Lig'de çıktığı ilk maçta Galatasaray filelerini havalandırdı ve takımına 3 puan kazandırdı.

Bordo-mavili kulüp, geçen sezon öncesi İngiltere Premier Lig ekiplerinden Hull City'den transfer ederek 3 yıllık sözleşme imzaladığı Senegalli futbolcu ile her yıl 2,5 milyon avro garanti para olmak üzere toplam 7,5 milyon avroya anlaşmıştı.

Trabzonspor formasıyla 2015-2016 sezonunda ligde 12 maçta 743 dakika forma giyen ancak gol atma başarısı gösteremeyen Senegalli forvet, beklentileri karşılayamayarak İngiltere'nin Sunderland ekibine kiralık olarak verildi ve geçen sezonu burada tamamladı.

Sunderland'de 11 maçta 1 gol atan bordo-mavili futbolcu, sezon başında Trabzonspor'a döndü. Trabzonspor'da Slovakya kampına alınmayan N'Doye, Macaristan kampının ise son bölümlerine dahil edildi.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk 7 haftasında 2 maçta forma şansı bulan ve toplam 45 dakika sahada kalan N'Doye'un, hafta içi yıllık ücreti 800 bin avro azaltılarak 1 milyon 700 bin avroya indirildi.

Senegalli futbolcu böylelikle 2016-2017 ile 2017-2018 futbol sezonları için 1 milyon 600 bin avro alacağından vazgeçti.

Alacağı garanti ücrette indirime giderek fedakarlıkta bulunan N'Doye, bu sezon ilk kez Galatasaray maçıyla 11'de sahaya çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü attı.


- 438 gün sonra gelen gol


Trabzonspor ile 11 Ağustos 2015 tarihinde sözleşme imzalayan Senegalli futbolcu, ilk lig golünü 438 gün sonra kaydetti.

N'Doye, söz konusu dönemde bir süre de Sunderland'de görev yaparken, Karadeniz ekibinde ilk kez lig maçında gol atma mutluluğu yaşadı.

Senegalli forvet oyuncusu, Trabzonspor'da şu ana kadar 15 lig maçında 878 dakika forma giydi ve ilk golünü sarı-kırmızılı takım karşısında buldu.


- Forvet oyuncularının ilk golü


Bu sezon Trabzonspor'un forvet oyuncuları içinde skor üreten ilk isim N'Doye oldu.

Sezon başında Portekiz'in Porto Kulübünden transfer edilen ve ilk 7 haftada 482 dakikayla en fazla forma giyen forvet oyuncusu olan Güney Koreli Hyun Jun Suk ile 5 maçta 351 dakika görev alan Muhammet Demir, gol kaydedememişti. Azerbaycanlı oyuncu Ramil Sheidaev ise söz konusu dönemde forma giyemeyerek gol şansı bulamamıştı.

Karadeniz ekibinin ilk 7 haftada attığı 3 golün 2'si Nijeryalı futbolcu Ogenyi Onazi, biri de Yusuf Erdoğan'dan gelmişti.


- Çubukçu: "N'Doye, daha da katkı sağlayacaktır"


Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, N'Doye'un hafta içi yıllık ücretinde indirime giderek önemli bir fedakarlık yaptığını belirtti.

Senegalli futbolcunun yaptığı fedakarlığı önemsediklerini ifade eden Çubukçu, "İyi mücadele etti, golünü de attı. Önemli bir galibiyette büyük katkı sağladı." dedi.

Çubukçu, N'Doye'un disiplinli ve iyi bir profesyonel olduğunu kaydederek, "Forma giymediği dönemde de antrenmanlarda çalışmayı hiç bırakmadı. Kendini hep hazırladı ve fevri hiçbir davranışı olmadı. Önümüzdeki dönemde ondan daha çok katkı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.