Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Fenerbahçe ile Trabzonsporkarşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf tek golleFenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 24. dakikada Mehmet Topuz kaydetti. En 23 Ağustos 2010 tarihinde Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olduğu maçta gol atan Mehmet Topuz'un suskunluğunu bordo-mavili takım karşısında bozması ilginç bir istatistik oluşturdu.

Bu arada Trabzonspor 55. dakikada Aykut Akgün'ün ikinci sarı kartını görmesi sonucu maçı 10 kişi tamamladı. Ayrıca son bölümde değişiklik haklarını kullanan Fenerbahçe'de Selçuk Şahin sedye ile oyundan çıkınca sarı -lacivertliler de maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

KARŞILAŞMANIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ KISA BİR SÜRE BU SAYFALARDA OLACAK

Geçtiğimiz sezon son haftaya kadar şampiyonluk için yarışan iki takımın mücadelesinde tek golle galibiyete ulaşan Fenerbahçe puanını 34'e yükseltirken, Trabzonspor 21 puanla zirvenin çok uzağında kaldı. Öte yandan Fenerbahçe bu sezon Trabzonspor'a ilk deplasman mağlubiyetini de tattırdı.

Spor Toto Süper Lig'de hafta içi oynanacak olan ilk yarının son hafta maçlarında Fenerbahçe çarşamba günü Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Trabzonspor ise perşembe günü kendi sahasında Orduspor'u ağırlayacak.

KOCAMAN, ÖZER'İ KESTİ


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları maçta, geçen hafta Bursaspor mücadelesindeki kadrodan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Kocaman, Trabzonspor maçında, geçen hafta ilk 11'de forma giyip orta alanın sağında görev yapan Özer Hurmacı'yı yedekler arasında tutarken, bu mevkide Mehmet Topuz'u görevlendirdi.

Sarı-lacivertli ekipte kaleyi Volkan Demirel korurken, savunmada Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Stoch 4'lüsü görev aldı. Orta alanın önünde Alex oynarken, forvette Semih Şentürk şans buldu.
Fenerbahçe'de en son 11. haftadaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet Topuz, 4 hafta sonra ilk 11'e girdi.

Fenerbahçe'de, Bilica, Orhan Şam, Sezer Öztürk ve Uğur Boral 18 kişilik kadroda yer almadı.

GÜNEŞ'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbaçe karşısında, Gençlerbirliği maçının kadrosundan iki oyuncuyu değiştirdi.

Kırmızı kart cezası nedeniyle Zokora, Fenerbahçe maçında da forma giyemezken, teknik direktör Güneş, Gençlerbirliği maçında ilk 11'de şans verdiği Volkan Şen ile Henrique'yi Fenerbahçekarşısında yedeğe çekti.

Güneş, bu iki oyuncunun yerine, sarı-kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği karşısında oynayamayan Burak Yılmaz ile Marek Cech'i ilk 11'de sahaya sürdü.

GİRAY KAÇAR MASKE DE TAKMADI

Trabzonspor'un Gençlerbirliği ile yaptığı maçta burnu kırılan Giray Kaçar, Fenerbahçe karşısında da takımdaki yerini aldı.

Burnunda kırık olmasına rağmenFenerbahçe maçının ilk 11'inde yer alan Giray'ın, korunma için kask da takmaması dikkat çekti.

F.BAHÇE BASKILI; TRABZONSPOR DİKKATLİ

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe, taraftarının da desteğiyle daha istekli başladı. Sarı-lacivertliler erken bir gol bularak zorlu rakibi karşısında maçı erken koparmaya çalıştı.

Trabzonspor ise Fenerbahçe'ye göre önce savunma güvenliğini sağlama almaya çalıştı. Rakibinin üzerine geleceğini bilen bordo-mavililer orta saha ve savunmayı kalabalık tutarak boş alan bırakmamaya çalıştı.

KARŞILIKLI TEHLİKELER

Oyunu Trabzonspor kalesine yıkmak isteyen Fenerbahçe kısa paslarla yarı sahada etkili olmaya çalıştı. Organize atak geliştirmeye çalışan ancak pek fazla başarılı olamayan sarı-lacivertliler ilk ciddi tehlikesini 17. dakikada yarattı. Selçuk Şahin uzaktan şutunda kaleci Tolga Zengin iki hamlede topu kontrol etti.

Trabzonspor, Selçuk'un şutundan bir dakika sonra Burak Yılmaz'la gole çok yaklaştı. Colman'ın kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Burak kafayı vurdu ama Volkan topu kornere çeldi.

YİNE TRABZONSPOR'A ATTI

Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe, Trabzonspor kalesine daha çok gelmeye başladı. Bir an önce gol bulmak isteyen sarı-lacivertliler 24. dakikada istediğine ulaştı. Bu dakikada Mehmet Topuz'un çaprazdan şutunu Tolga kornere çeldi. Alex'in kullandığı kornerde Mehmet Topuz kale sahası önünde bomboş durumda kafayı vurdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Öte yandan Son golünü 23 Ağustos 2010 tarihinde Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a deplasmanda mağlup olduğu maçta atan Mehmet Topuz, yine bordo-mavili takımın ağlarını sarsmış oldu.

DÜŞÜK TEMPODA TEK GOL


Fenerbahçe bulduğu golden Trabzonspor kalesine zaman zaman çok adamla yüklenmeye çalışarak ikinci golü aradı. İlk yarıda kalesinde ikinci gole izin vermeyen Trabzonspor ise kontrataklarla rakip kaleye gitmeyi düşündü. Fakat sonuç alamadı. Pek fazla tempolu geçmeyen ilk yarıyı Fenerbahçetek golle önde kapttı.

İKİNCİ GOL İÇİN ATAKLAR


Karşılaşmanın ikinci yarısına yine Fenerbahçe daha atak başladı. Özellikle sağ kanadı kullanan sarı-lacivertliler, Gökhan Gönül'ün de ileri çıkmasıyla rakip kaleyi abluka altına almaya çalıştı. Ortalarla ceza sahasında etkili olmaya çalışan Fenerbahçe, Trabzonspor savunmasını zorlamaya başladı. Sol kanatta ise Miroslav Stoch topla buluşturduğu anlarda ceza sahasına girerek sürati ve kıvraklığıyla zaman zaman Trabzonspor savunmasını yıprattı.

TRABZONSPOR 10 KİŞİ

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçın ikinci yarısında orta sahada geçit vermemeye çalışan Trabzonspor 10 kişi kaldı. Fenerbahçe maçına 11'de başlayan Aykut Akgün, 55. dakikada Gökhan Gönül'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Aykut Akgün ilk sarı kartını ise maçın 36. dakikada Miroslav Stoch'a yaptığı faul sonrasında görmüştü.

CECH'DEN BEKLENMEDİK ŞUT VE DİREK!


İkinci yarının ilk dakikalarında baskı yiyen Trabzonspor, topu hızlı bir şekilde ileriye taşımak istemedi ama başarılı olamadı. Özellikle Burak Yılmaz'ın ileride tek kalması ve orta sahanın ileriye destek verememesi bordo-mavililerin hücumda etkili olamamasını sağladı. Son haftaların suskun golcü Burak zaman zaman uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Burak'ın dışında karşılaşmanın 66. dakikasında şut atan Cech'in ceza sahası dışından vuruşu ise direkten dışarıya gitti.

KOCAMAN VE GÜNEŞ'TEN HAMLELER

Maçta dakikalar ilerledikçe Aykut Kocaman ve Şenol Güneş yorulan isimleri kenar alarak oyuna müdahalelerde bulundu. Mehmet Topuz ve Semih Şentürk'ü kenara alan Kocaman, Issiar Dia ve Cristian Baroni'ye şans verdi. Bu değişikliklerle orta sahaya güç katmak isteyen Kocaman, Dia ile de ileriye daha hızlı çıkmayı amaçladı. Maçın son bölümlerine doğru ise sakatlanan Emre Belözoğluyerini Caner Erkin'e bıraktı. Üç oyuncu değişikliğini kullanan Fenerbahçe'de son bölümlerde sakatlanan Selçuk Şahin sedye ile oyundan çıkmak zorunda kaldı ve sarı-lacivertliler maça 10 kişi devam etti.

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş ise sarı kartı bulunan ve pek fazla etkili olamayan Colman'ı ikinci yarının ortasında oyundan alırken, Adrian'ı sahaya sürdü. Serkan Balcı'nın yerine ise Paulo Henriqueoyuna dahil oldu.

TRABZONSPOR ETKİSİZ KALDI!
F.BAHÇE FIRSATLARI KAÇIRDI!


Değişikliklerin ardından maçın geri kalan bölümünde Fenerbahçe yine topla daha fazla oynayan taraf oldu. Trabzonspor, Fenerbahçekarşısında istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Sarı-lacivertliler, önce Cristian Baroni, sonra Miroslav Stoch ile ikinci gole çok yaklaştı. Stoch'un köşeye vuruşunda Tolga'nın refleksi gecenin hareketlerinden biri oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
1. dakikada sağdan Alanzinho'nun ortasında ceza alanı içinde Burak Yılmaz ile birlikte topa yükselen Gökhan Gönül'ün ters kafa vuruşunda, kaleye doğru giden topu kaleci Volkan Demirel tokatlayarak, üstten kornere attı.
10. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Alex'in ceza alanına gönderdiği topu Yobo kafayla alta pasa gönderdi. Ancak Semih'ten önce savunmadaGiray, kafa vuruşuyla topu kornere göndererek, tehlikeyi önledi.
17. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı dışında kontrol eden Selçuk Şahin'in sert şutunda, kaleci Tolga Zengin iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
19. dakikada Colman'ın soldan kullandığı korner atışında, ön direkte Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel topu çift elle tokatlayarak üstten kornere gönderdi.
20. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.
23. dakikada Stoch'un pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vuruşunda, köşeyi iyi kapatan kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı kornere çeldi.
24. dakikada Alex'in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Mehmet Topuz, kafayla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
26. dakikada Colman'ın ceza alanı dışından sol taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Giray Kaçar'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
38. dakikada ceza alanı dışından Stoch'un vuruşunda, kaleci Tolga Zengin üzerine gelen topu kontrol etti.