Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 100 metre  engelli yarı finalinde piste çıkan Nevin Yanıt, 12.58'lik derecesiyle Türkiye  rekoru kırarak finale kaldı.

Olimpiyat Stadı'nda yapılan yarı finalde, son 2 yılın Avrupa Şampiyonu  Yanıt, 3. seride yarıştı. Seçmelerdeki 12.70'lik derecesiyle yarı finale kalan  milli atlet, çok iyi bir performans sergilediği yarışta 12.58 ile serisini ikinci  sırada tamamladı.
eride ABD'li Kellie Wells, 12.51 ile ilk sırayı aldı.

İlk seride yarışan 2008 Pekin Olimpiyatları'nın altın madalyalı ismi  ABD'li Dawn Harper, 12.46'lık derecesiyle kariyerinin en iyi zamanlamasına imza  attı. Harper, Pekin'de 12.54 ile altın madalya kazanmıştı.

Kadınlar 100 metre engelli yarı finalinin genel klasmanında, Avustralyalı  Sally Pearson 12.39 ile birinci, ABD'li atletlerden Dawn Herper 12.46 ile ikinci,  Kellie Wells 12.51 ile üçüncü, milli atlet Nevin Yanıt da 12.58 ile dördüncü  sırayı aldı.

TÜRK OLİMPİYAT TARİHİNDE BİR İLK

Yarı finalde aldığı 12.58'lik dereceyle Türkiye rekoru kıran milli atletimiz Nevin Yanıt, kırılması güç olan başka bir rekora daha imza attı. Yanıt, ayrıca Türk olimpiyat tarihinde 100 metre engellide final koşan ilk atlet olacak.
"Beni izlesinler ve görsünler"

İlk engele kötü girdiği için çok korktuğunu belirten Nevin Yanıt, "İkinci engelde toparladım, tecrübeden galiba. Sevindim finale kaldığım için. Ben buraya final için geldim. İlk adımda hedefime ulaştım. İkinci adımda da finalde başarı istiyorum. İlk engele iyi girersem başarı elde edeceğimi düşünüyorum. Isınırken problem yaşıyoruz ama tüm sporcular aynı  şartlarda yarışıyor o yüzden etkilenmiyorum. Finalde herkes aynı şartlarda yarışacak yağmur yağsa da yağmasa da. Buraya hazırlıklı geldiğimiz için alıştım havasına. Bu stadın havası yetiyor. Beni izlesinler ve görsünler gerçekten çok iyiyim. Bunu hedeflemiştik antrenörümle. Dediğim gibi ilk engeli iyi geçersem başarı elde ederim. 12.59 için bana destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.