Santos'un ve Brezilya Milli Takımı'nın yıldızı Neymar açıklamalarda bulundu. Hedefinin dünyanın en iyisi olmak olmadığını dile getiren genç yıldız, amacının takımı Santos'u ve Brezilya Milli Takımı'nı başarıya taşımak olduğunu dile getirdi.

Balon d'Or ile ilgili sorulan sorulara yanıt veren 23 yaşındaki oyuncu, "En iyi 23 oyuncu arasında gösterilmek çok güzel; ama hedefim hiç bir zaman 1 numara olmak değildi." ifadelerini kullandı. Messi ve Ronaldo tartışmalarına da katılan yıldız futbolcularla ilgili, "Cristiano Ronaldo bence Messi'ye oyun olarak yakın seviyede ama Leo hâlâ dünyanın en iyisi" diye konuşarak Arjantinli'yi Ronaldo'nun bir adım önüne çıkardı.

Ödül için favorilerinin kim olduğunu da açıklayan genç Sambacı, "Altın top için favorilerim Iniesta, Cristiano ve Messi; ama Messi hepsinin önünde. O uzun zamandır dünyanın en iyisi." şeklinde konuştu. Messi'yle aynı takımda oynamanın da hayali olduğunu dile getiren Neymar, "Onun yanında oynamak... Messi'yle antrenman yaptığımı düşünüyorum ve benim için hayal gibi oldurdu. Çok mutlu olurdum." ifadelerini kullandı.