La Liga ekibi Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Brezilya'nın yakın geçmişte dünya futboluna sunduğu Neymar, Katalan devinin kadrosuna katılırsa, bunun muhteşem olacağını söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde Qatar Alkass adlı televizyon kanalını ziyareti sırasında Messi, bu konu hakkındaki görüşlerini dile getirirken, duyduğu heyecanı gizlemedi. İşte Barcelona'nın üzerine titrediği büyük yeteneğin, aylardır transfer gündeminin ilk sıralarını meşgul eden Neymar ile ilgili açıklaması:

"Sonunda Barcelona ile sözleşme imzalayacak mı, bilmiyorum. Bunu ancak kendisi bilebilir. Neymar'ın, oyun içinde çok farklı bireysel çözümler üretebilen bir futbolcu olduğunu biliyorum. Açıkçası, Barcelona'nın kadrosuna katılması harika olur."

Özellikle son 2 haftadır Neymar'ın, kendisinden beklenen Avrupa futbol sahnesine çıkmak için son adımı atmaya yakın olduğuna ilişkin haberlerin sayısında artış gözlendi. Uzun zamandır yüksek sesle dile getirilen Brezilyalı yıldızın hangi takıma transfer olacağı sorularına yanıt arayan İspanyol basını ise, Barcelona'nın diğer kulüplere göre daha avantajlı bir konumda olduğunu belirtti.