Santos'un yıldız forveti Neymar bu kez attığı muhteşem bir gol ile değil acımasız bir tekmeyle gündeme geldi. Brezilya Serie A'da Gremio ile oynanan karşılaşmada yerdeki rakibini ezen yıldız futbolcuya rekor bir ceza gelebileceği iddia edildi.

1-1'lik eşiltikle sonuçlanan karşılaşmada kırmızı kartla oyun dışı kalan Brezilyalı yıldızın Brezilya Futbol Federasyonu tarafından 12 maç ceza il cezalandırılacağı öne sürüldü. Justicadesportiva'nın haberine göre; karşılaşmanın hakemi maç raporunda Neymar'ın hareketini vahşice olarak tanımlarken; yıldız futbolcunun 3 ayrı maddeden cezalandırılmasını istedi. Ayrıca Neymar'ın maç cezasının yanında bir miktar para cezasıyla da cezalandırılabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Santos kulübünün avukatı John Vincent Gazolla, kulübün soruşturmayı yakından takip ettiğini belirterek; "Bu oldukça zor bir durum. Neymar'ın suçlandığı maddelerden birini boşa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu maddenin cezası 4 maçtan başlıyor. Oldukça karmaşık bir soruşturma." şeklinde konuştu.