SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da gönüllü olarak özel sporculara antrenörlük yapan 32 yaşındaki Aytunç Göz, köyde bulduğu zihinsel engelli sporcuları atletizmde Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarına taşıdı.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun olan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapan Göz, 6 yıl önce gönüllü olarak engelli sporculara antrenörlük yapmaya başladı.

Sporcu bulmak için köy köy gezen Göz, 3 yıl önce Çarşamba ilçesinin Beylerce köyünde her ikisinin de sekizer kardeşi olan zihinsel engelli sporcular 17 yaşındaki Esra Bayrak ile 16 yaşındaki Yasemin Keskinsoy'u buldu. Göz, daha önce sporla tanışan ama çeşitli nedenlerle bırakmak zorunda kalan Esra ile Yasemin'i şehir merkezindeki bir yurda yerleştirdi.

Esra Bayrak ile Yasemin Keskinsoy'u çalıştırmaya başlayan Göz, yurdun kapanması üzerine kendi ailesinin de desteğiyle bir yıl önce ev kiralayarak engelli sporcuları buraya yerleştirdi. Göz'ün çalıştırdığı sporcular, atletizmde Türkiye şampiyonluğu elde ederek kendilerine verilen desteği boşa çıkarmadı.

Aytunç Göz, köy köy gezerek bulduğu, zor şartlarda çalıştırdığı engelli sporcularla kendi hikayesini AA muhabirine anlattı.

Esra ile Yasemin'in daha önce spor yaptıklarını ama çeşitli nedenlerle bıraktıklarına dikkati çeken Göz, "Ailelerini ikna ederek tekrar antrenmanlara başladık. İlk yıl köyden antrenmanlara gidip geldiler. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yardımıyla yurda yerleştirildiler." dedi.

Bayrak ile Keskinsoy'u yerleştirdikleri yurdun kapanması üzerine kendi anne babası ile ne yapabilecekleri konuştuklarını belirten Göz, ailesinin desteğiyle evlerinin üst katındaki daireyi sporcular için kiraladıklarını söyledi.

Evin tüm masraflarını ailesi ile kendisinin karşıladığına işaret eden Göz, "Annem çocukları çok seviyor. Her zaman onlarla ilgileniyor. Engellilere imkan verildiğinde neler yapabileceğini bu sporcuların başarında gördük." ifadesini kullandı.

Sporcuların üç yılda 6 Türkiye rekoru kırdığını, 8 Türkiye şampiyonluğu elde ettiklerini vurgulayan Göz, ayrıca Esra Bayrak'ın Antalya'da düzenlenen yarışlarda uzun atlamada Avrupa şampiyonu olduğunu kaydetti.

Göz, sporcuları engelliler için Londra'da düzenlenecek 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'na hazırladığını bildirdi.

Esra Bayrak ise çok güzel başarılar elde ettiğini dile getirerek, sporun kendini tanıması ve arkadaş çevresinin değişmesine katkı sağladığını anlattı.