TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Tavsiye üzerine ampute futbola başlayan Ankaralı 24 yaşındaki İskender Özçalık, bu sezon transfer olduğu Trabzon ekibi Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nın başarısı için ter döküyor.

Doğuştan sol femur kısalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile hayatına devam etmek zorunda kalan Özçalık, protezine rağmen küçük yaşta futbol oynamaya başladı. Protezini defalarca kırmasına rağmen futbol tutkusundan vazgeçmeyen Özçalık, protezini tamir ettirmek için gittiği medikal firmasında bir kişinin tavsiyesi üzerine ampute futbolla tanıştı.

Yaklaşık 8 yıldır ampute futbolda başarı için ter döken Özçalık, Ankara'da başlayan kariyerini Trabzon'da sürdürüyor.


- "Protezim bana engel olmadı"


Özçalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da olmaktan ve Karadeniz takımında oynamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Futbol oynamaya Ankara'da başladığını aktaran Özçalık, "Futbola küçük yaşta başladım. Futbol benim için tutkuydu. Sürekli futbol oynardım. Protezim bana engel olmadı. Başarılı olacağıma inandım. Düştüm, kalktım, protezimi defalarca kırdım ama futboldan vazgeçmedim." diye konuştu.

Özçalık, protezi için sürekli tamire gittiğini belirterek, "Protezle futbol oynuyordum. O yüzden de protezimi sürekli kırıyor, tamire götürüyordum. Bu vasıtayla medikalci ile tanıştık. Futbolun benim için ne kadar önemli olduğunu gördüğü için de bana ampute futboldan bahsetti. Medikalcinin tavsiyesi üzerine 15 yaşımda ampute futbolla tanıştım." şeklinde konuştu.


- "Spor, yaşam tarzım haline geldi"


Yaklaşık 8 yıldır ampute futbol oynadığı anlatan Özçalık, "Bu sürede kendimi daha da geliştirdim. Bu sayede ailem de bana sürekli destek oldu. Spor, yaşam tarzım haline geldi. Spor sayesinde de sosyalleştim ve öz güvenim daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Özçalık, futbolda ileriye dönük hedefleri olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Ankara'da başladığım futbol kariyerime Trabzon'da devam ediyorum. Bu yıl Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı'na transfer oldum. Burada olduğum için mutluyum. Takım olarak güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Ankara-Trabzon arası mesafeyi de zorlukları da engel olarak görmüyorum. Futbol sevdiğim iş ve bu işte yorgunluk dahi hissetmiyorum. Hedefim çok çalışıp kendimi ve takımımı daha iyi yerlere getirmek. Bu yönde de eğitimime devam etmeyi planlıyorum."

Çevresindekilerden olumlu geri dönüşler aldığını belirten Özçalık, diğer engelli bireylere örnek olmak için gayret edeceğini de sözlerine ekledi.