ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Milli tekvandocu Nur Tatar, 2012'de Londra'da kazanamadığı altın madalyaya 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Nur Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Henüz 19 yaşında, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanma başarısı gösterdiğini anımsatan milli tekvandocu, "Finalde Güney Koreli rakibime kaybettim. Rio Olimpiyat Oyunları'nda bu pişmanlığı yaşamamak ve 'keşke' dememek için önümüzdeki olimpiyatları kedime hedef koydum ve bu doğrultuda Meksika'da kota kazandım. Burada dünyada ilk 6'ya girmeyi başardım. İnşallah bu başarımı Rio'da altın madalyayla taçlandırmak istiyorum." dedi.

Hedefinin altın madalya olduğunu vurgulayan Nur Tatar, "İnşallah altın madalya kazanarak ülkemin bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Milli takımdaki diğer arkadaşlarımızla buraya hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımızın çok yoğun ve yorucu geçtiğini söyleyebiliriz. Ayrıca ekstra maçlarla ve turnuvalarla hazırlıklarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Mayıs ayında Avrupa Şampiyonası'nın olduğunu kaydeden ay-yıldızlı sporcu, "İnşallah bu şampiyonadan da ülkemize madalya ile dönmek istiyorum. O şampiyonadan sonra bütün hazırlıklarımızı Rio için yapacağız. İnşallah Servet Tazegül ağabeyimle birlikte ülkemize altın madalya kazandırmak istiyoruz. Olimpiyatlarda, tekvando branşında kadınlarda hiç altın madalyamız yok. Rio Olimpiyat Oyunları'nda ilk altın madalyalar gelecektir. Buna yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tekvandonun savunma sporu olduğunu da söyleyen Nur Tatar, "Türkiye genelinde bütün kız çocuklarının, bütün kadınların bu sporu yapmasını gönülden isterim. Sonuçta her insan kendini korumalı. İnşallah bu konuda hem başarı, hem de yetenek konusunda kendine güvenen her kadın bu sporu yapmalı diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Spora küçük yaşlarda başladığını ve edindiği birçok tecrübe içerisinde en önemlisinin rakiplerini küçümsememek olduğunu vurgulayan Nur Tatar, şöyle konuştu:

"Hangi sporu yaparsanız yapın, rakibinizi asla küçümsemeyin. Benim de başıma böyle bir durum geldi. O günden bu yana rakiplerimi asla küçümsememem gerektiğini anladım. Bu spor, çok disiplin istiyor. Bunu da anladım. Bu disiplini hiçbir zaman elimden bırakmamayı, rakibimi küçümsememeyi ve bu doğrultuda o başarıya ulaşmam için her zaman çalışmam gerektiğini anladım. Bugün buralara gelmemde en büyük etken aile ortamım ve milli takımda almış olduğum disiplindir. Bütün sporculara da tavsiyem, asla disiplini elden bırakmasınlar ve rakiplerini küçümsemesinler. İnşallah ben de bu disiplinle daha çok başarılar kazanırım."

Milli sporcu Nur Tatar, tekvando sporunu yapmasında en büyük etkenin aile desteği olduğunu sözlerine ekledi.