Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Nurettin Balaban: "Bu görev şahsıma değil Trabzon futboluna layık görülmüştür.TÜFAD ülkemiz genelinde 54 ildeki şubesi ile 81 ilimize,ilçe ve köylerine futbol eğitimi konusunda 18.237 kayıtlı futbol antrenörü ile hizmet getirmeye çalışmakta olan büyük bir futbol eğitim kuruluşudur. Bu kadar büyük bir eğitim kuruluşunu TÜFAD adına bir kişi temsil edecekti o isim Trabzon’dan seçildi.

Ükemiz futboluna bakıldığında 126 profosyonel kulübe karşılık 4.852 tane amatör kulüp ve bu kulüplerde 230.988 amatör aktif futbolcu var.Ülke futbolunu yönetenler 126 dan daha çok 4.852 sayısına önem vermeleri gün geçtikçe zorunluluk halini alacağı kaçınılmaz bir gerçek olacaktır.Bu pencereden bakıldığında Ülkemizde ülke futbolunun geleceği amatör futbolun içinde gizlidir.

Bu gerçek doğrultusundan yola çıktığımızda ömrünü amatör futbola adamış biri olarak işimin ve sorumluluğumun zorluğunu biliyorum. Bunu ben değil ülkemizdeki tüm futbol antrenörlerinin bilgi ve birikimine başvurup ,futbolun diğer katmanları ile tek yürek olabilirsek biz anlayışı ile başaracağımızı düşünüyorum.

Bu görevi Trabzon’a layık gören başta TÜFAD genel başkanımız  İsmail Dilber,genel merkez yönetim kurulu arkadaşlarıma ve tüm şube başkanlarımıza Trabzon şubesi olarak teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.