Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Hopa mitingi sırasında çıkan olaylarda Başbakan’ı taşıyan otobüsten düşerek ağır yaralanan koruma memuru Servet Erkan, uzun süren tedavisinin ardından geçtiğimiz günlerde görevine geri dönmüştü. Erkan görevine geri döner dönmez teşekkür için aynı zamanda memleketi de olan tedavi gördüğü Rize’ye geldi. Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt’ü ziyaret eden Erkan, daha sonra Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın da bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Hacımüftüoğlu, “Servet bize ulaştırıldığında sayın Rektörümüz ve doktorlarımız çok cesurca bir karar verdi. Servet burada ameliyata alındı. Eğer, o cesaret gösterilmeyip en yakın başka bir hastaneye sevki düşünülseydi bugün ne olurdu bilmiyoruz. Ama bundan daha iyi olamayacağını biliyoruz” dedi.
Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Biz bir ekip çalışması yaptık. Ekibin bir parçası olarak elimizden geleni yaptık. Kendisinin tercih hakkı olmadı ama yakınları bize güvendi. Sayın Başbakanımız da teveccüh gösterdi. Ben herkese teşekkür ediyorum. Servet’i bu gün ki sağlıklı günlerine de kavuşturduğu için rabbimize şükürler olsun. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz ve böyle kazaları görmeyiz” dedi.
Ardından Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’ndan gelen heyet, Hacımüftüoğlu ve Yılmaz’a Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı adına hazırlanmış teşekkür plaketlerini sundu.