Spor Toto Süper Lig maçında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda dün akşam oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçında sahaya ayakkabısını fırlatan taraftarın savunması dikkat çekti.
Trabzonspor’un 3-0 mağlubiyeti ile sonuçlanan karşılaşmanın 55. dakikasında sahaya ayakkabısını fırlatan taraftar güvenlik kameralarından tespit edilirken, maç sırasında gözaltına alındı. Taraftarın polise verdiği ifade ise dikkat çekti.
F.Ö.C. (40) isimli taraftar Gülbaharhatun Polis Merkezi Amirliği’nce alınan ifadesinde maraton tribününde maçı izlediği ve maçın 55. dakikasında hakemin Trabzonsporlu futbolcu Zokora’ya kırmızı kart gösterip dışarı atmasının ardından sinirlenerek ayakkabısını sahaya attığını ve ayakkabısını hakeme yada futbolculara karşı atmadığını iddia etti. F.Ö.C. hakkında 6222 SKM (Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi) suçundan işlem yapılırken, soruşturma sürüyor.

Karşılaşmanın 60. dakikasında deniz tarafındaki kale arkası tribünden sahaya plastik su şişesi atan ve kaleci Tolga Zengin’in yüzünden kısa süreli sakatlanmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Bordo Mavili taraftar T.Y. (24) ise maçın 60. dakikasında iki takım futbolcuları arasında bir tartışma çıktığını, kendisinin tanımadığı arka tarafta bulunan bir seyircinin sahaya plastik su şişesi attığını, bakmak için geri döndüğünde tanımadığı bir şahsın kendisine “Niye su attın?” diyerek üzerine yürdüğünü ve sonrasında da yanında bulunan sivil polisler tarafından gözaltına alındığını söyledi. T.Y. suçlamaları kabul etmezken, gözaltı sonrası serbest bırakıldı.