Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselerek önemli bir başarıya imza atan Borussia Dortmund'un kilit oyuncularından İlkay Gündoğan'a Real Madrid, Barcelona, Manchester City'nin ardından Manchester United'ın ardından Manchester United'ın da talip olduğu iddia edildi.

SCHOLES'UN YERİNE İLKAY

İngiliz basınında yer alan habere göre, sezon sonunda kariyerine 'kesin' olarak son verecek olan Paul Scholes'un boşluğunu doldurmak isteyen 'Kırmızı Şeytanlar', İlkay'ı listesine aldı.

Sezon sonunda Nani ve Anderson'u da kadrodan göndeermeyi planlayan MANU'da teknik direktör Sir Alex Ferguspn'un 17 milyon poundluk bonservis bedeli olduğu ifade edilen Türk asıllı Alman milli oyuncunun transferi için onay verdiği belirtildi.

"RÜYAMDA İNGİLTERE VE İSPANYA VAR"

İlkay ise Almanya'da Bild gazetesine verdiği röpartajda, "Geleceğim ile ilgili bir iddiayı evet ile cevaplamak şu anda benim için zor. Ancak her çocuğun rüyasında İngiltere ya da İspanya'da oynamak vardır" demişti.

Yıldız oyuncusu Mario Götze'yi Bayern Münih'e kaptıran Dortmund'da, Robert Lewandowski'nin peşinde de Bayern Münih ve Manchester United'ın olduğu dedikoduları var. Alman ekibinin elde ettiği başarıda önemli pay sahibi olan isimlerin yaz aylarında takımdan ayrılacağı belirtilirken, İlkay'ın da Avrupa ekiplerinin gözdesi olduğu yüksek sesle konuşuluyor.