Bunlardan biride Oğuzhan Onay. Sivasspor alt yapısında beş sene geçiren oyuncu daha sonra farklı şehirlerde farklı takımların formasını terletti. Şuan süperligde oynayan hatta avrupa liglerinde oynayan birçok futbolcuyla çalışma fırsatı bulan oğuzhan için bazı isimlerde büyük övgü ile bahsetmişti  . 

Yeteneğiyle çalışkanlığıyla futbolseverleri büyük bir beklenti içine sokmayı başarmıştı o dönemler. Adından sık sık söz ettirmeyi başaran Oğuzhan Onay bir dönem yaşadığı talihsizliklerle  beklenen o büyük patlamayı yapamamıştı malesef. 

Fakat çok çalışarak ve pes etmeyerek ayağa kalkıp mücadelesine devam eden Oğuzhan Onay bu sezon harikalar yaratmaya devam ediyor. Oynadığı futbolla dikkatleri her zaman üzerine çekmeyi başaran futbolcu durdurulamıyor. Ortasahada önlibero , merkez ortasaha ve forvet arkasında görev yapabilen Oğuzhan futbolu hem defansif anlamda hemde ofansif anlamda iki yönlü oynayarak adeta büyük kulüplere burdayım mesajı veriyor.

Oynadığı tüm takımlarda çalışkanlığı , yeteneği ve hırslı yapısıyla dikkat çeken Oğuzhan Onay izleyenlere tam anlamıyla futbolu yaşatıyor. Oynadığı her takımda teknik adamların gözdesi olurken taraftarlar tarafından da çok seviliyor. Saha içerisinde yeteneği, hırsı , savaşçı kimliği ve koşu temposuyla büyük fark yaratıyor. Üst düzey transfer fırsatlarını ilginç bir şekilde geri çevirerek her defasında futbolseverleri şaşırtmayı başaran futbolcunun şimdi ne yapacağı bekleniyor.

YETENEKLİ FUTBOLCUNUN TALİBİ ÇOK

Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte bir çok takım Oğuzhan Onay'ı kadrosuna katmanın planlarını yaparken futbolseverler tarafından yetenekli futbolcunun hangi takımı seçeceği yada takımda kalıp kalmayacağı merak konusu . Üst düzey takımlar tarafından sürekli takip edilen oyuncu birtürlü beklenilen anlaşmayı yapmadı. Bu sezonda Oğuzhan Onay'ın  yine üst düzey takımlar tarafından takip edildiği ve izlenildiği biliniyor. Aynı zamanda bazı karadeniz ekiplerininde Oğuzhan Onay ile yakın temas kurduğu biliniyor.