Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, TFF 1. Lig’de yayıncı kuruluşun olmaması nedeniyle rakipleri analiz etmekte zorlandıklarını ve bunu cep telefonu görüntüleriyle yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Göztepe Adnan Süvari Tesisleri’nde yeni transferleri Adis Jahovic ile basının karşısına geçen Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, TFF 1. Lig’in 2. haftasında oynadıkları Altınordu maçını kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Artık Altınordu maçını unutmaları gerektiğini ifade eden Buruk, “Yeni bir maç geldi. Ligin çok başındayız ve bu maçtan dolayı kendimizi çok farklı bir yere koymamız gerekiyor. Ama iyi oyunumuzun bize güven verdiği bir gerçek” dedi.
Balıkesirspor’un ilk 2 maçını kaybeden bir takım olduğunu hatırlatan Buruk, “Ligin başında her takım kazanıp kaybedebilir. Çok geniş bir kadroları yok ama iyi bir on biri olan bir takım, iyi de bir hocaları var. Özellikle hücum hattında çok önemli oyuncuları var. Deplasmanda sabırlı oynamamız gereken bir maç. Her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Kiminle nerede oynarsak oynayalım ilk hedefimiz kazanmak” diye konuştu.

“UMARIM CANLI YAYIN İŞİ EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜME KAVUŞUR"
Daha agresif oynayan, koşan bir takım oluşturmak istediklerini anlatan başarılı teknik adam, “İki maçımızda da önde oynayan ve pozisyona giren bir takım göstermek istedik. Bunu da kanıtladık diye düşünüyorum. Pozisyonlarımızın büyük çoğunluğu ikinci yarılarda oldu. Rakibe oyunumuzu kabul ettirdik ve üstünlük kurduk. Topu ne kadar çok rakipten alırsak bu bizim için olumlu olacaktır. Coşkulu bir oyun oynamak istiyoruz. Oyuncularımız da hem antrenmanlarda hem maçta bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Rakiplerini analiz ederken çok zorlandıklarını ifade eden Okan Buruk, “Rakipleri tanımıyoruz. Cep telefonu görüntüleriyle ya da internetten bulduğumuz görüntülerle rakipleri analiz etmeye çalışıyoruz. Umarım bu canlı yayın işi en kısa zamanda çözüme kavuşur” dedi.

TARAFTARA KOMBİNE ÇAĞRISI
Çok çalışıp Göztepe’ye yakışacak bir takım oluşturmak istediklerini de söyleyen Buruk, “Bizim de taraftarımızdan beklentimiz var. Kombinelerini bir an önce alsınlar. Herkes bu takımın bir parçası olsun. Zaten bize inanılmaz bir destek veriyorlar. Yeni stadımıza geçince yaşayacağımız mutlulukların içinde olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yeni transferleri Adis Jahovic’in takıma çok büyük katkı sağlayacağını ifade eden Buruk, “Biraz Türkçe de konuşabiliyor. Takıma çabuk uyum sağladı” dedi.

ADİS JAHOVİC’İN GÖRÜŞLERİ
Göztepe’de olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Adis Jahovic ise, “Göztepe’nin gelecekle ilgili çok güzel planları var. Böyle bir takımın Süper Lig’de olmamasına şaşırdım. Okan Buruk gibi bir efsaneyle çalıştığım için çok mutluyum. Kendisinin Türk futbolu için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Onun planlarının bir parçası olduğum için mutluyum” diye konuştu.
TFF 1. Lig hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını kaydeden Jahovic, “Sadece 4 sene önce 1461 Trabzon’a karşı bir hazırlık maçı oynamıştım. Benim için önemli olan takımın kazanması. Her forvet gol atmak ister ama ben gol atarsam gazetelerde ‘Jahovic 3 puan aldı’ yazmayacak, ‘Göztepe 3 puan aldı’ yazacak” dedi.
16 yaşındayken orta sahada oynadığını ifade eden Jahovic, “Bir gün antrenörüm geldi ve bana ileride oynamam gerektiğini söyledi. Golleri atmaya başlayınca santrafor olarak devam ettim. Tek ve çift santrafor olarak oynayabilirim. Daha önce bunları yaptım. Önemli olan antrenörümüzün kararı” diye konuştu.
(İHA)