Türkiye’de ilk kez uygulanan projeye katılan öğrencilerden 320’sinin kulüplere seçilmesi ve içlerinden çok sayıda Trabzon birincisinin çıkmasının ardından harekete geçen Dumlupınar ve Karakaya İlkokulu yöneticileri de öğrencilerinin sporla buluşması için her türlü fedakarlığı yapmaya karar verdi. 

Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri proje kapsamında Temel Yaşar Çoruh, Yeşiltepe, Yomra Merkez ve Söğütlü ilkokullarında eğitim gören öğrencilere 3 yıl boyunca uzman antrenörlerce atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, eskrim, hentbol, güreş, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis ve yüzme branşlarında modern tesislerde uygulamalı eğitim verilmişti.

Başarılı sonuçlar alınan projeye dahil olmak için Dumlupınar İlkokulu Müdürü Hamza Çobanoğlu ve öğretmen Arif Başkan ile Karakaya İlkokulu Müdürü Bora Zihni ve Murat Bozkaya; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. Okul yöneticileri ulaşımı karşılama, öğretmenler de hafta sonu çalışma sözü verdi. Öztürk’den de tesis ve antrenör temini konusunda olumlu yanıt geldi. Artık bu iki okulun öğrencileri 14 branşı yapma şansı bulacak.