Cezayir’de 1. Lig takımlarından Kabylie ve USM Alger arasında oynanan maçta tribünden atılan taşın Kabylie takımı oyuncusu Albert Ebosse’nin başına isabet etmesi ve Kamerunlu futbolcunun hayatını kaybetmesi sonucu Cezayir Futbol Federasyonu ligi tatil ettiklerini açıkladı.
Kabylie takımının sahasında oynadığı maçı kaybetmesinin ardından Kamerunlu futbolcu Albert Ebosse, soyunma odasına gittiği sırada tribünden atılan taş başına isabet etti ve genç futbolcu hayatını kaybetti. Cezayir Futbol Federasyonu ise olay sonrası çok sert kararlar aldı. Maçın oynandığı 1 Kasım 1954 Stadyumunu süresiz kapadıklarını açıklayan federasyon yetkilileri daha sonra ligin süresiz olarak tatil edildiğini ifade etti. Cezayir Futbol Federasyonu açıklamasında bazı holiganların stadyumdaki davranışlarının kabul edilemez bir seviyeye ulaştığını ve stadyumlarda şiddete başvurulduğu için ligi bir süreliğine tatil ettiklerini belirtti. Açıklamada ayrıca kulübün tüm müsabakalardan men edilmesinin de gündemlerinde olduğunu kaydetti.
Cezayir Hükümeti de olay sonrası yaptığı açıklamada hayatını kaybeden futbolcunun ailesine 100 bin dolar yardım yapılacağını ve sözleşmesi süresince kazanacağı paranın ailesine verileceğini ifade etti. Kabylie takımı oyuncuları da Ebosse’nin ailesine kazançlarından yardım yapacakları ifade etti.
Cezayir İçişleri Bakanlığı konu hakkında soruşturma başlatırken taraftarların taşları stadyumun inşaat halindeki bölümünden alarak sahaya attıkları ifade edildi.
(İHA)