RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonun 18. haftasındaki Gençlerbirliği maçında penaltı golü sonrasında takım arkadaşlarıyla sevincini paylaşırken sakatlanan ve yaklaşık 9 aylık zorlu bir dönemin ardından takıma dönen Çaykur Rizespor'un Kamerunlu forveti Leonard Kweuke, yeni sözleşme için kulübü ile görüşmelere başladı.

Kweuke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahalardan uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadığını, artık kötü günlerin yavaş yavaş geride kaldığını söyledi.

Çaykur Rizespor camiasının sakatlık döneminde arkasında olduğunu ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Kweuke, teknik direktör Hikmet Karaman ve ekibine, kulüp yöneticilerine, sağlık ekibine ve taraftara teşekkür etti.

Rize'de herkesin kendisini çok sevdiğini, kendisinin de Rize'yi sevdiğini vurgulayan Kamerunlu futbolcu, "Uzun uzmandır bu şehirdeyim ve buraya çok alıştım. Sezon sonunda sözleşmem biteceği için transferim konusunda başkanımızla konuştum. Menajerim konuyu takip ediyor. Sakatlıktan yeni çıktığım için ben daha çok futbola odaklanmış durumdayım ama şunu söyleyebilirim ki ilk önceliğim Çaykur Rizespor olacak." ifadelerini kullandı.

Başka hiçbir kulüp ile görüşmesinin söz konusu olmayacağını kaydeden Kweuke, "Ben kendimi yüzde yüz hazır hissetmiyorum. Bana sahip çıkan bir kulüp var ve takıma katkı yapmaya çalışacağım. Tekrar tam olarak hazır hale gelmek zorundayım. Burada olmaktan mutluyum. Transferle ilgili hocam ve başkanımızla görüştüm. Gün veremem ama iki hafta içerisinde sonuçlanacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.


- "Kendimi daha iyi hissediyorum"

Kweuke, sahalara dönmenin kendisini güçlü hissetmesini sağladığını vurgulayarak, "Gün geçtikçe kendimi daha iyi hissediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kaptanlık bandını taktığım için de ayrıca mutluyum ama önemli olan takım olarak daha iyi yerlere gelmek." dedi.

Golün her futbolcu için değerli olduğuna dikkat çeken Kamerunlu forvet, "Golden sonra sevincimi hocam ile paylaşıyorum. Hocam benim için her şeyi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Kendisi, sağlık ekibi, sahadaki arkadaşlarım olmasa sahalara dönüp gol atamazdım. Onlara minnettarım." diye konuştu.


- "Buldozer" denilmesinden hoşlanıyor

Kweuke, taraftarın farklı isimlerle çağırmasının kendisini mutlu ettiğini kaydederek, taraftarla aralarında ayrı bir bağ olduğunu belirtti.

Taraftarların kendisini en çok "Buldozer" diye çağırmalarının hoşuna gittiğini ifade eden Kweuke, şunları kaydetti:

"Buldozer lakabını çok beğeniyorum. Gücümü anlatan bir ifade. Performans olarak gün geçtikçe ve maç oynadıkça daha iyi olacağıma inanıyorum. Bunun için çalışıyorum. Bana sahip çıkanlara mahcup olmamak için mücadele ediyorum."


- En çok gol atan yabancı futbolcu

Çaykur Rizespor formasıyla en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını elinde bulunduran Kweuke, 9 aylık aranın ardından bu yıl ilk kez 21 Eylül'de Ziraat Türkiye Kupasında Manisa Büyükşehir Belediyespor ile oynanan karşılaşmada forma giyerek 19 dakika sahada kaldı.

Kamerunlu forvet, bu maçta bir gol atma başarısı göstererek sahalara golle döndü.

Ligde ise ilk 4 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, 5. haftadaki Kayserispor maçında son 18 dakika görev alan Kweuke, bu mücadelede takımının bir penaltı kazanmasını sağladı. Kweuke, ligin 6. haftasında Beşiktaş maçında 28 dakika görev alırken ardından Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor karşılaşmalarında doksanar dakika forma giydi.

Kamerunlu forvet, bu süreçte Gençlerbirliği maçında 1, Trabzonspor mücadelesinde 2 kez fileleri havalandırırken ligde 3, toplamda ise bu sezon 4 gole ulaştı.

Yeşil-mavili ekipte en çok gol atan yabancı futbolcu olan Kweuke, toplam gol sayısını 37'ye çıkardı.