Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen, havalı transferlerin takımlara moral vereceğini ancak hava için transfere fazla para harcayamayacaklarını söyledi. Özen, Bilic’le tartıştıkları itirafında da bulundu.
Özen, siyah-beyazlı kulübün Almanya kampında bir basın toplantısı düzenledi. Önder Özen, izinli olan Atiba Hutchinson’un öğleden sonra, kaleci Tolga Zengin’in ise Perşembe öğleden sonra kampa katılacağını belirtti.
Yurt dışı kamp programından sonra hazırlıklarına İstanbul’da devam edeceklerini ifade eden Özen, “İstanbul’daki hazırlıklarımız kapsamında 8 Ağustos’ta Fenerbahçe ve Chelsea takımlarının da olduğu bir turnuvada yer alacağız. Bu turnuvaya Kuveyt Milli Takımı’nın da katılma durumu var ve bu daha sonra belli olacak. Turnuva Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak” dedi.

“MOTTA VE KULÜBÜYLE ANLAŞTIK”
Özen, bu sezon kiralık forma giyen Brezilyalı futbolcu Ramon Motta’nın transferinde oyuncu ve kulübüyle anlaştıklarını dile getirerek, “Kendisinin diğer işlemleri ve sağlık kontrolü de bittikten sonra Perşembe günü kampa katılmasını bekliyorum” diye konuştu.

“TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Özen, “İlk transfer süresinin sonuna kadar; stoper, ofansif orta saha, hücumun sağına ve santrafor bölgesine transferler yapılacak. Yöneticilerimiz, profesyonel ekiplerimiz bu transferlerin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

“VARDAR’LA UYUMLU ÇALIŞACAĞIMIZDAN ŞÜPHEM YOK”
Önder Özen, tüm yöneticilere karşı sorumlu durumda olduğunu vurgulayarak, “Geçtiğimiz sezon Başkanımıza bağlı ve sorumlu profesyonel çalışan bendim. Deniz Atalay’ın birçok transfer sürecinde emeği vardır. Aynı zamanda Ahmet Kavalcı, bütün sezon bizimle beraberdi ve bütün organizasyonlarımızda yer aldı. Bizim üzerimizde büyük emeği vardır. Erdal Toronoğulları, yurt dışındaki transfer süreçlerinin hepsinde yer aldı ve büyük emekleri vardır. Ona karşı da sorumluluklarım vardı. Bu sezon nasıl bir yapılanma olacak bilmiyorum. Başkanımız Fikret Orman ve 2. Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile her gün telefonda konuşuyorum. Bu zamanlarda bilgi paylaşımlarımız oluyor. Bizim hangi yöneticiyle çalışacağımızı Yönetim Kurulumuz belirler. Benim amacım mümkün olduğunca uyumlu ve verimli bir şekilde çalışmaktır. Ahmet Kavalcı, benim için sadece bir yönetici değil, insanlığından da çok etkilendiğim bir ağabeyimdir. Almanya kampına Mete Vardar’la beraber geldik. Mete Vardar, uzun yıllardır Beşiktaş’ın içinde olan ve özellikle alt yapının sorunlarını çok iyi bilen, güler yüzlü bir yöneticimizdir. Uyumlu bir çalışma ortamı olacağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

“BILIC İLE TARTIŞTIK”
Teknik direktörlükte Slaven Bilic’in kendi seçimi olduğunu söyleyen Özen, “Onunla çalışmak istedim ve asla pişman olmadım. Kendisiyle fikir paylaşımlarımız oldu. Onunla 1 sezon geçirdik. Futbol Direktörlüğü benim için de kulüp için de ülkemiz için de yeni bir kavramdır ve ne yazık ki bunun okulu yok. Dolasıyla bir tarz oluşturmak istedim. Teknik Direktörümüz Slaven Bilic ile her zaman aynı fikirde olamayız. Devre arasında kendisine bir planlama raporu verdim. Onun işine hiç karışmadım, sahayı ona bıraktım. Sezon sonunda sabah 09.00’dan gece 24.00’a kadar bir toplantımız oldu. Bilic ile çalışarak tartıştık ve bazen sesimizi yükselterek tartıştık. Antrenör ekibi, antrenman planı ve transferlerle ilgili fikir ayrılıklarımız zaman zaman oldu ama asla küs olmadık. Zaten Slaven Bilic yapısı gereği küs kalmayı başaramaz” dedi.

“İNANMASAM GÖREVDEN ALIRIM”
Özen, antrenörlerin inandıkları ekipleri olduğunu dile getirerek, “Slaven Bilic’in de inandığı bir ekip var ve ben de onlara inanıyorum. İnanmasam zaten görevden alırım. Benim de ayrıca güvendiğim sporcu gelişimine katkısı olacağına inandığım bazı antrenörler var ve bunların bazılarının ismini gündeme getirdim. Slaven Bilic kendi ekibiyle devam etmenin daha doğru olacağını düşündü ve bizim için konu kapandı” diye konuştu.

“HAVA İÇİN TRANSFERE FAZLA PARA VEREMEYİZ”
Siyah-beyazlı taraftarların kendilerinden transfer beklediklerini bildiklerini belirten Özen, şunları söyledi:
“Çok da haklılar. Ama Motta’nın transferinde zaman kaybetmemize rağmen 1,4 milyon Euro kazandık. Havalı transfer yapmak taraftara moral verir, bizim de buna ihtiyacımız olabilir. Sırf bu havayı yaşayalım diye fazla para veremeyiz. Gelir-gider kalemlerimiz arasında fark var ve bunları dengelememiz lazım. Lanzini’nin bir transfer rakamı var. Biz teklifimizi yaptık ve teklifimizi kabul ederlerse transferi gerçekleştiririz. Fazla para harcayarak, hava atmak için transfer yapılmaz. Gövde gösterisi yapmak için değil, takıma katkı yapması için transfer yapacağız. Mitroglou, santrafor konusunda görüştüğümüz isimlerden birisi. Başka oyuncularla da görüşmelerimiz devam ediyor. Perşembe günü santrafor transferinde imza noktasına gelebiliriz. 1 tane oyuncu stoper bölgesine alacağız. Yalçın da bunlardan bir tanesi ve kendisi değerli bir oyuncu. Sivok konusunda takıma katılmaması gibi bir düşüncemiz olmadı.”
Kamp kadrosunu Bilic’in belirlediğini vurgulayan Özen, “Bana devam etmek istediği oyuncuların listesini verdi ve o liste şu anda kampta olan oyuncular. İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ve Gökhan Süzen bu listede yoktu. Hoca onlarla çalışmak isteseydi bugün kampta olurlardı. Eneramo, geçen sezon süre alamadığı için mutsuzdu ve kendisini bu yüzden kiraladık. Bu sezon da kampa getirilmedi. Slaven Bilic böyle uygun gördü. Gökhan Töre, kadromuzda görmek istediğimiz bir oyuncu. Bu transferi zorlaştıran, konuşulan rakamlar. Başka alternatiflerimiz de var. Şartlar bizim istediğimiz duruma gelirse Gökhan Töre’yi düşünebiliriz” açıklamasında bulundu.
(İHA)