ORDU (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kota alabilmek için Hırvatistan'da düzenlenen dünya kupasına katılan Ordulu bedensel engelli milli sporcu Cevat Karagöl'ün de yer aldığı engelli atıcılar, takım halinde bir gümüş, bir de bronz madalya kazandı. 

Aynı zamanda Altınordu Belediyesi sporcusu da olan Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8-14 Temmuz'da Hırvatistan'ın Osijek kentinde düzenlenen müsabakalara 49 ülkeden 257 sporcunun katıldığını belirtti. 

Dünya kupasında erkekler ve bayanlarda 10, 25 ve 50 metre tabanca ile 50 metre tüfek branşlarında mücadele ettiklerini dile getiren Karagöl, takım halinde 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş, 50 metre serbest tabanca kategorisinde ise takım halinde üçüncü olarak bronz madalya aldıklarını söyledi.

Karagöl, dünya kupası müsabakalarının 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi bir nevi kendileri için antrenman olduğunu ifade ederek, "Ben daha önce de Rio Olimpiyat Oyunları için kota almıştım. Şimdi benimle birlikte bir arkadaşımız daha kota aldı. Şimdi önümüzde olimpiyat öncesi iki turnuva daha var. Bu turnuvaları da en iyi şekilde geçip Rio Olimpiyatlarına en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz" dedi. 

Kariyerine iki madalya daha eklediği için çok gururlu olduğunu vurgulayan Karagöl, daha önce atıcılıkta önemli derecelere imza attığını da hatırlatarak, "Şimdi bizim için asıl önemli olan 2016 Rio Olimpiyatı. Tamamen buraya odaklandık. İnşallah bir sporcunun en çok madalya için hayal ettiği olimpiyatlardan bu sefer madalya ile döneceğiz" diye konuştu.

Karagöl, takım arkadaşları Korhan Yamaç ile Murat Oğuz'u da tebrik ederek, "Birlikte çok iyi işler çıkardık" ifadesini kullandı.