ORDU (AA) - Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Orduspor, yeni sezon öncesi yol haritasını belirledi.

Başantrenör Aydın Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım kadrosunda geçen sezondan hiçbir oyuncunun kalmadığını ifade etti.

Oyuncuların tamamının sözleşmelerinin bittiğini belirten Uğuz, yeni sezon öncesi yol haritasını buna göre belirlediklerini söyledi.

Uğuz, Orduspor'un hem ligde hem de Avrupa'da mücadele edeceğini anımsatarak, buna göre yapılanma içinde olduklarını kaydetti. 

Takım kadrosunun 12 ya da 13 kişiden oluşacağını dile getiren Uğuz, "İlk etapta yabancı transferleri gerçekleştireceğiz. 4 yabancı oyuncu transferi planlıyoruz. Kaliteli ve bütçemize uygun yabancı oyuncularla görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda tek tek transferleri kamuoyuna açıklayacağız. Geri kalan oyuncular yerli olacak. Hedefimiz ayrıca altyapıdan A takıma oyuncu taşımak" dedi. 

Uğuz, transferde geç kalmak istemediklerini, bunun için işi sıkı tuttuklarını vurgulayarak, "Zaman aleyhimize işliyor. Bunun da farkındayız. Geç kalmamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Uğuz, hem lig hem de Avrupa'da hedefe oynayan kadro kuracaklarını belirterek, bu anlamda kendilerine güvenilmesini istedi.