Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ilk hedeflerinin Orduspor'a dünyaca ünlü Arjantinli Hector Raul Cuper getirmek olduğunu kaydetti.
Kendisiyle pazar günü Madrid'de buluşacaklarını belirten Türkmen ön görüşmeyi yaptıklarını ve son aşamaya geldiklerini kaydetti. Cuper'i 3 yıllığına Ordusporun teknik direktörü yapmak istediklerini ifade eden Başkan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cuper'in 3 yıllığına Orduspor'da görev yapmasını istiyoruz. Geniş, bir ekibi var onlarla gelecek. Yabancı hocanın başarılı olacağına inanıyorum ve takımı deneyimli bir hocaya teslim etmek istiyorum."
Metin Diyadin'le yollarını ayırmalarının sebebini de açıklayan Başkan, konuşmasını şöyle devam etti:
İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ
"Süper Lig'de istikrar çok önemli bunu bildiğimiz için Süper Lig'e çıktığımızda Metin hocayla devam etmek istedik ve de ettik. Son maçlarda art arda gelen mağlubiyetler ve özellikle Ordu'daki taraftarların ve bir kısım insanların 'işte Trabzonluk yapıyor, şu oyuncuları oynatıyor'un yarattığı olumsuz durumdan etkilendi hocamız ve heyecanını yitirdiğini, takıma faydalı olamayacağını söyleyince ısrar etmenin bir anlamı kalmadı. Israr etmek hem oyuncuyu hem de teknik direktörü olumsuz durumların içine itecekti o yüzden el sıkışarak ayrıldık.
TARAFTARLIK ZOR GÜNLERDE BELLİ OLUR
Taraftarın Fatih Tekke'ye yönelik tezauratlarını da değerlendiren Başkan, "Taraftarlık zor günde belli olur. Önemli olan zor günde takımın yanında olabilmektir. 50. dakikada futbolcuya dışarı çık diye küfrediyorsan sen taraftar değil, hiçbir şey olamazsın. Ben Fatih Tekke'ye haksızlık yapıldığına inanıyorum.
FATİH'İN 1,5 YILLIK SÖZLEŞMESİ VAR
Futboldan anlayan futbolun içersinde olan insanlar Fatih'in bu takıma ne kadar faydalı olduğunu görüyor. Burada hocayı yıpratmak için Fatih seçildi. Fatih Tekke ile bir buçuk yıllık daha sözleşmemiz var." diye konuştu.
DEVRE ARASINDA 2 TRANSFER
Devre arasında 2 oyuncu transfer edeceklerini belirten Türkmen, iki oyuncuyla ön görüşme yaptıklarını ve en fazla 3 oyuncu transfer edeceklerini kaydetti. Yerli oyuncuların gidip gitmemesiyle ilgili şu an net bir şey olmadığını vurgulayan Başkan Türkmen, her şeyin hoca geldiğinde kesinleşeceğini sözlerine ekledi.