ORDU (AA) - Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) ekiplerinden Orduspor, geçen sezon kadrosunda yer alan oyuncuların tamamıyla yollarını ayırırken, yeni sezon öncesi 12 transfer yaptı. 

Yeni sezonda ligin yanı sıra Türkiye Kupası ve Avrupa'da mücadele edecek mor-beyazlı ekip, geçen yıl kadrosunda bulunan oyuncularıyla devam etmeme kararı aldı. 

Geçen yıl kadrosunda yer alan 12 oyuncunun tamamıyla yollarını ayıran Karadeniz temsilcisi, yeni sezon öncesi ise 12 yeni oyuncu transfer etti. 

 

- Takımın antrenörü de değişti

 

Oyuncuların yanı sıra takımın başantrenörlüğünde de değişikliğe gidildi. 

Orduspor'da son 3 yıldır görev alan Alper Durur ile yollar ayrılırken, yerine Levent Deringöl getirildi. 

Orduspor geçen sezon kadrosunda bulunan Bahar Öztürk, Snezana Alexic, Gülizer Sezer, Melek Yusufoğlu, Chantelle Handy, İva Perovanovic, Megan Frazee, Aysu Keskin, Miray Şahin, Saynur Tozlu, Ayşe Dilek Akıncı ve La Tanya White'la yollarını ayırırken, Ferda Yıldız, Gülşah Akkaya, D'ndra Moss, Ivana Vujovic, Özge Kavurmacıoğlu, Feyzanur Kurt, Elvan Taşlı, Eda Kartal, Yıldız Kaygısız, Jelana Milovanovic, Tijana Krivacevic ve Courtney Vandersloot takıma katıldı.

 

- Pamuk: "İddialı bir takım kurduk"

 

Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi iddialı bir takım kurduklarına işaret ederek, "Hedefimiz hem ligde hem de Avrupa kupalarında en iyi yerlerde olabilmek. Bunun için çok iyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Oynadığımız lig oldukça zorlu ve kaliteli ekiplerden oluşuyor. Bu nedenle işimizi şansa bırakmadık. İddialı bir takım kurduk. Artık sabırsızlıkla ligin başlamasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Pamuk, oyuncularının yanı sıra takımın başına getirilen antrenör Levent Deringöl ve ekibine de güvendiğini sözlerine ekledi.