ORDU (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Orduspor'da normal süresi 66-66 biten maçta uzatmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediye'ye 90-87 yenilmenin üzüntüsü yaşanıyor.

 Kulüp basın sözcüsü Durmuş Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maç boyunca Ordusporlu kadın basketbolculara tribünden pet şişe atıldığını, bazı pet şişelerin oyuncularının kafasına isabet ettiğini söyledi.

Oyuncularına ve teknik heyete yapılan saldırıları kınayan ve olaylarla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonunu göreve davet eden Karaağaç, futbolda yaşanan çirkin olayları basketbol maçlarında da gördükleri için üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Maçların sahada kazanıldığını ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin maçı saha dışı olaylarla kazandığını iddia eden Karaağaç, şöyle konuştu:

"Sporcularımıza yapılan çirkinlikler hepimizi derinden üzmüştür. Maçın görüntülerini Orduspor Kulübü olarak federasyona gönderdik. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli cezayı almasını istiyoruz. Bundan sonra bu tür olayların da yaşanmasını arzu etmiyoruz. Bütün kulüplerin bu konuda tedbirleri almasını bekliyoruz. Biz Ordu'ya gelen her takımı gönül rahatlığıyla evine gönderiyoruz. Aynı hassasiyeti her kulübün göstermesini arzu ediyoruz. Bu maçta skordan daha çok saha içi olaylar ve sporcularımıza yapılanlar bizleri üzdü."

Orduspor Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü ve Başantrenör Alper Durur da yapılan çirkin saldırıları kabul edemediklerini vurgulayarak, "Karşılaşmayı bu olaylardan dolayı kaybettik. Saldırılar bizleri üzdü. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşanmaz" dedi.