İSTANBUL (AA) - Bu yıl 12'ncisi verilen Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü'nü, Düzce Fatih Ortaokulu kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre, Türk basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş olan eski TBF Başkanı Osman Solakoğlu'nun anısını basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle TBF ve Solakoğlu ailesi tarafından düzenlenen Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü'nün bu yılki sahibi Düzce Fatih Ortaokulu oldu.

Düzce Fatih Ortaokulunun ödülü, 5 Şubat Pazar günü oynanacak Darüşşafaka Doğuş-Banvit maçının devre arasında düzenlenecek törenle verilecek.

Açıklamada, Düzce Fatih Ortaokulu hakkında özetle şu bilgiler verildi:

"Aynı sınıftaki 22 kız arasından seçilmiş 8 oyuncu... Okulun bahçesinde beton bir saha ve tek pota... Düzce Spor Salonu'ndan haftada iki gün yararlanabiliyorlar, antrenör-öğretmen Hakan Ateş ve yardımcısı, kızları tek tek evlerinden alıp takımı otomobiline dolduruyor, antrenmandan sonra da saat 23.00 gibi evlerine bırakıyor. Oyuncuların ayakkabılarını okulun öğretmenleri aralarında para toplayarak alıyor. Düzce'de basketbollarının gelişimini sağlayacak iyi maç oynama imkanları yok. Okulun birincisi ve ikincisi, bu takımdan. Spor, derslerini olumsuz etkilemiyor. Uzun yolculuklarda ellerinden ders kitapları düşmüyor. Maç disiplini, çocuklara ve çevresindekilere büyük öz güven kazandırmış. Kimseden korkmuyorlar. Çalışınca karşılığını alacağını düşünüyorlar. Kendilerini takip eden minikler de büyüklerinin izinden gidiyor."