Geçtiğimiz ay Trabzon'a atanan  Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner 61saat.com’u ziyaret etti..  61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan, 61saat.com yayın danışmanı Ali Savaş, Haber müdürü Serkan Kılınç, Spor Müdürü Hasan Tüncel’in de bulunduğu toplantıda Çetiner, Trabzon sporunun son durumuyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

BENDE BASINDAN GELİYORUM

Basın sektöründe kariyerine başladığını ve Trabzon’a atanmaktan dolayı duyduğu heyecanı anlatan Çetiner “Sevmeden bu işi yapmak imkansız. Basın sektörünün yaşadığı zorlukları biliyorum, birebir internet haber portalı işlemelerini meslek yıllarımın başında yapmıştı. Size yabancı değilim, Trabzon basını yıllardan beri başarılarıyla gündemde. Yeni teknolojilere ayak uydurmak durumundayız. “

GENÇLİK SPOR’U DİRİLTİYORUZ

Trabzon’daki çalışmalara önem vereceğini ifade eden Çetiner “Biz şanslıyız, Akyazı’dan dolayı…. Bir çatının altında yer bulmuş, 81 ilin 75 tanesi ayrı bir yerde değil. 2 parça 3 parça halde işliyor. Spor, İl Müdürlüğü, Kredi yurtlar bir yerde. Personel olarak iyi konumdayız, biraz daha kurumsallaşmak gerekiyor. Rehabilite ediyoruz, biz hep beraber takımız Trabzon’u çok daha iyi noktalara getirmeliyiz, bunun için antrenörlerle birlikte yapacağız. Biraz daha organizasyon ve insanları çalıştırma konusunda mücadele vereceğiz. Dün sportif eğitim uzmanlarıyla 4 saat toplantı yaptım, ondan sonra yurda gittim. Mesaim 10-11’e kadar devam ediyor. Ondan önce antrenörle toplantı yaptık. Belli kırgınlıklar var, olur bunlar diriltriyoruz, sorunları aşmaya çalışıyoruz. Daha sonra branşa döneceğiz. Atletizm, hentbol, güreş gibi branşları masaya yatırıp Trabzon’a organizasyonlar almaya çalışacağız. Bakanlıklarda daire başkanlıkları yaptı, bütün federasyonlarla uç noktalarda iletişimim var. Hepsiyle konuşur ve istediğimi alırım. Yüzme, su sporlarında daha iyi olacağız. Yelkeni bir nokta daha ileri götüreceğiz. Voleybol Federasyon başkanı aradı, uluslarası bir faaliyet aldık. Erkekler müsabakası yapacağız” 

YILLARCA MAĞDUR OLDUK

Gençlik Spor’da yeni yapılanmalara gideceklerini söyleyen Çetiner “Trabzon Başkenttir, bizim kurumumuzda. Siyaseten burada değilim, bakan bey atandığımı söyledi, cuma günü başladım. Trabzon sporuna hizmet edip burayı kalkındırmak istiyoruz. Geri kalmış sporları alevlendirmek, tesisleri daha rantabl kullandırmak için çalışacağız. Gençlik Spor yıllarca mağdur oldu, artık Akyazı’ya geldiği zaman insanlar kuruma girdiğini hissediyor, hissetmeli bunu görmeli. Modern ve çağdaş olmak zorundasınız. “

TADİLATLAR BAŞLADI, TEKNOLOJİ ŞART

Göreve başladığı Gençlik Spor İl Müdürlüğünün içerisindeki alanla ilgili tadilatlara da başladığını aktaran Çetiner “Toplantı salonu yapıyoruz, gerekli ekipmanlarla hazırlattırıyoruz. Sürekli ağır misafirler gelip gidiyor, bu açıdan da böyle bir alan şart durumda. Çağ ne gösteriyorsa onunla birlikte yapıyorum. Geçtiğimiz gün Vali Beye Wi-Fi üzerinden sunum yaptım. Bu çağa ayak uydurmadır. “ ifadelerini kullandı. 

SALON İHTİYACIMIZ VAR

Trabzon’un tesisleşmesinin önemli bir boyutu olduğunu ifade eeden Çetiner “Daha önce Trabzon’da yapılan oyunlarla ilgili bir çok tesis kazandırıldı ama merkezde bir salon eksikliğimiz var. Birçok farklı dalı bir salonda icra etmeye çalıştığın zaman zeminlerde ciddi sorunlar meydana geliyor. Bu sorunu ortadan kaldırıp ciddi yapılanma gerekiyor.”