SAMSUN (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Futbol ve Voleybol Şampiyonaları, Samsun'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, federasyonun down sendromlu, otizmli ve mental zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinlere spor hizmeti sunduğunu, bu gençlerin Türkiye'yi dünya, Avrupa ve paralimpik oyunlarında temsil ettiğini anlattı.

Bu kapsamda federasyonun 2015 yılı faaliyet programında yer alan futbol şampiyonasının 1-9 Ekim tarihlerinde Samsun’da yapılacağını bildiren Aydın, kentte 10-20 Ekim tarihlerinde de voleybol şampiyonası düzenleneceğini belirtti.

Şampiyonaların 81 ilden yaklaşık bin sporcunun katılımı ile gerçekleştirileceğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Son 10 yılda engelli bireylere verilen destek, katkı ve toplumla entegrasyonları altın çağını yaşıyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın destekleri ile özel çocuklarımız Türkiye'nin her yerinde spora başlamış, kapalı kapılar ardından çıkmışlardır. Bu özel çocuklar şimdi de Samsun'da futbol ve voleybol şampiyonasına katılarak 'biz de varız' diyecekler."