Otomatik kapılar bir diğer deyişle fotoselli kapı, günlük hayatta işletmeler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Otomatik kapılar için fotoselli denmesinin sebebi kapının üst kısmına yerleştirilen SENSÖR sistemi hareket algıladığında kapının otomatik açılmasını sağlar. SENSÖRLÜ kapılar dışarıdan gelen kirli havayı, sesi, soğuk ve sıcağı içeri almaz. Yaz aylarında klimalı alanlar için otomatik kapı dışarıdaki sıcağın içeri girişini engelleyerek içerisinin soğuk kalmasını sağlar. Keza kış aylarında da sıcak mekânlar için dışarıdan gelen soğuk havanın içeri yayılmasını engeller. İçeri girmek ya da dışarı çıkmak için temas etmeye kuvvetle itmeye ihtiyaç yoktur. Fotoselli döner kapı kullanım alanı genel olarak, alışveriş merkezleri, oteller, terminaller, hastaneler gibi gün içerisinde giriş çıkışların yoğun olduğu kamuya açık yerlerde tercih edilmektedir. Algılama sistemi ile çalışır. Kapıya kişinin yaklaşması ile radar algılama sistemi devreye girer. Sinyalin kontrol paneline iletilmesi ile kapı otomatik olarak açılıp kapanır. Otomatik kapılar algılama, kontrol paneli, sağ ve sol kanat ile düzeneği gün içinde aktif tutan motor aracılığı ile çalışmaktadır. Kapı sistemleri işletme tercihlerine döner, hermetik, teleskopik, manetli fotoselli otomatik kapı olarak gelişerek ve çeşitlenerek günümüze kadar gelmiştir.    

Otomatik Kapı Sistemleri Çeşitleri

   

Hermetik Kapı

  HERMETİK kapı kamu ya da özel sektördeki hastane, klinik, poliklinik veya laboratuvar gibi sağlık tesislerinde Ameliyathane kapısı Laboratuvar Kapısı veya özel nitelikli otomatik hastane kapısı olarak kullanılmaktadır. Dijital mekanizmaya sahip tam açık tam kapalı tek yön otomatik yarım açılış gibi birçok MOD bulunur. Emniyet fotoseli çalışma şekli ayarlanabilen hava sızdırmazlığının hassas derecede olduğu yerlerde tercih edilmektedir.    

Döner Kapı

  Girişlerde yaşanan yoğunluğu organize eden, bulunduğu mekânı daha estetik gösteren kapı çeşididir. Enerji tasarruflu döner kapı aynı anda birçok kişinin içeri giriş ve çıkışını sağlar. Elektrik kesintilerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Dışarıdan kir, su, toz girmesine izin vermez. Alüminyum Profiller ile üretilmektedir.

Manetli Fotoselli Kapı

  MANETLİ, estetik anlamda Profil çerçevesi olmayan güvenli kapı sistemidir. Paslanmaz çelik tutucuları bulunan birinci sınıf çizilmeyen cam kullanılarak üretilir. Çift yön veya tek yön olarak her yere uygulanabilir. Genel kullanım alanları ana giriş, dış mekân olarak otellerde mağazalarda yönetim merkezleri büro tarzı işyerlerinde sağlık birimlerinde sıklıkla tercih edilir. Otomatik kayar şekilde tasarlanmıştır. Transparan bir görüntüye sahiptir.  

Teleskopik Yana Kayar Kapılar

  Kayar kanatları bulunur. Dar alanları genişletilebildiği için kullanım açısından çok avantajlıdır. Bir kanat sabit dururken üst üste açılan 2 kanadı daha vardır. İsteğe göre 3, 5,7 kanata kadar da üretimi yapılabilmektedir. Raylı veya raysız tip olarak bahçe kapıları başta olmak üzere kullanım sahası oldukça geniştir. Fabrika girişlerinde, okul bahçelerinde, otopark girişi resmi binalarda, devlet ve özel kuruluşlarda villa ve güvenliği bulunan sitelerde tercih edilmektedir. Hızlı açınıp kapanabilen paslanmaz yapıda uzun ömürlü bu kapılar açma kapama tuşu ile çalışan bir mekanizma ile üretilmektedir.    

Panik Açılır Fotoselli Kayar Kapı

  Adından da anlaşılacağı üzere panik hallerinde kullanılır. Çıkış yönünde ani hareketlenme ile kanatlar dışa doğru 90 derece açılır. Yangın deprem gibi felaketlerde binanın tahliye edilmesi durumunda insanların kaçış yapabilecekleri fotoselli kayar kapıdır. Acil çıkış sağlanması amacıyla itildiğinde otomatik olarak yana kayarak açılmaktadır. Standart otomatik kapılar ile aynı estetik görüntüye sahiptir ve oldukça uzun ömürlüdür. Katlanır Profil ile üretilir. Kapı panik anında AKORDİYON kayma hareketi ile açılır.    

Otomatik Kapıların Faydaları

  Türkiye’nin birçok yerinde yaygın olarak kullanılan kapı sistemleri her türlü mekân için kullanım kolaylığı sunmaktadır. Montaj ve kurulumun yapıldığı her ortama modern şık bir hava katmaktadır.

  • Özellikle hastane banka laboratuvar gibi toplu kullanım alanlarında iterek temas edilmediği için Hijyen açısından önemli yere sahiptir.
  • Tasarruflu ve daha güvenlidir.
  • Engelli kişilere ekstra kolaylık sağlamaktadır.
  • Çarparak yaralanmaları engeller.
  • Açıp kapatmak için herhangi bir eylem gerekmez

En uygun fiyat ve en uygun fotoselli kapı çeşitleri için Fenestra yanınızda. İşletmenize düşündüğünüz kapı sistemleri için bizimle iletişime geçerek ürün ve fiyat bilgisi alabilirsiniz. Talebiniz yönünde istediğiniz modelde istediğiniz ölçüde üretim satış ve ücretsiz montaj yapılmaktadır.