Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Paletli Yüzme Dünya Kupası Altın Final yarışları, Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu’nda başladı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen ve Pazar günü açık deniz yarışlarıyla sona erecek Dünya Kupası mücadelelerinin açılışına Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, TSSF Başkanı Şahin Özen’le birlikte CMAS yetkilileri yer aldı.

Açılış seremonisiyle başlayan Dünya Kupası yarışlarında, 16 ülkeden 142 erkek 131 kadın sporcu olmak üzere toplam 273 sporcu mücadele ediyor. 7 erkek ve 6 kadın sporcudan oluşan Türkiye Milli Takımı’nda, 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda altın ve gümüş madalyalara imza atan milli sporcularımız Ayşe Ceren Yeşilbaş ve Muhammed Emin Bay da bu kez Dünya Kupası için palet vuracak.

Su üstü, dip, tüp, çift palet ve açık su disiplinlerinde yapılacak yarışlarda gençler ve büyükler kategorilerinde 50 metre ile 800 metre arasında farklı etaplarda, 4 bin 100 metrede ve pazar günü Grand Park Lara Hotel sahilinden 4 bin metre açık su yarışları gerçekleştirilecek.

(İHA)