SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, para tekvandonun olimpik bir spor olarak kabul edilmesiyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bu alanda başarılı sonuçlar alınacağına inandığını belirtti.

Şahin, Dünya Tekvando Grand Prix müsabakaları için geldiği Samsun'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoda engelli sporculara çok önem verdiklerini söyledi.

Engelli sporcuları tespit etmek için ülke genelinde tarama yaptıklarını vurgulayan Şahin, engelli vatandaşları spor yapmaya teşvik ettiklerini dile getirdi.

Tekvandonun sadece bir spor olmadığını, engelli bireylerin topluma kazandırılmasında rehabilitasyon hizmeti olarak da görülebileceğine dikkati çeken Şahin, "Türkiye bu konuda çok ciddi mesafe alan, destek veren ülke konumunda. Verdiğimiz desteğe paralel olarak başarımız da arttı. Takım halinde Avrupa şampiyonuyuz, dünya şampiyonuyuz. Bunlar çok önemli, ciddi başarılar" diye konuştu.

Şahin, para tekvandonun olimpik spor kategorisinde kabul edildiğini, böylece 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bu alanda müsabakalar yapılacağını anlatarak, "Para sporlarda çok sayıda madalya alıyoruz, sporcularımız Türkiye'nin gururu oluyor. İnanıyorum ki 2020 olimpiyatlarında para tekvandocularımız da başarılı olacaktır. Çocuklarımızı sadece şampiyon bir sporcu değil, kendine güveni olan, sporu devam ettiren bireyler olarak çalıştırmaya ve desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

- "Tekvandonun geleceği çok parlak olacak"

 

Para tekvandoda lisanslı sporcu sayısının 500'ün üzerinde olduğunu bildiren Şahin, bu sayıyı artırma gayreti içinde bulunduklarını belirtti. 

Tekvandonun bir eğitim sporu olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

"İyi bir vatandaş olmaları yönünde bir disiplin sporu anlamında, kötü alışkanlıklardan korunmaları, eğitimi, kültürlerini tanımaları için gayret gösteriyoruz. Tekvandonun geleceği çok parlak. Genel olarak 350 bin sporcu, 60 bin aktif sporcu var, bu daha da fazla olacak. Bu sporu kitlelere daha da yaygınlaştıracağız. Türk milletinin içinden çıkabilecek büyük kabiliyetlerin şampiyon olarak ülkemizin bayrağını göndere çektireceği, İstiklal Marşı'nı okutacağı inancındayız. Biz kendimize güveniyoruz. Çok az sayıda olmamıza rağmen olimpiyatlarda büyük başarılar sağladık. Her zaman daha iyi yapma gayreti içinde olacağız."