Trabzonspor, Cezayir Milli Takımı ile Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda gruptan çıkma başarısı gösteren Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic ile bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde 2 yıllık sözleşme imzaladı.
İmza töreninde Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hazır bulunurken, Boşnak teknik adam kendisini Trabzonspor’a bağlayan iki yıllık sözleşmeye imza attı. Anlaşma gereği tecrübeli teknik adam Trabzonspor’dan aylık 140 bin Euro maaş olmak üzere yıllık 1 Milyon 680 Bin Euro alacak.
İmza töreninde konuşan Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Boşnak teknik adama teşekkür ederek “Her şeyin para kazanmak olduğu dünyada bizden çok daha güçlü takımların çok daha fazla maddi tekliflerine rağmen Trabzonspor’u tercih etmesinden dolayı ve 8 sene öncesindeki sözünde hiçbir değişim olmaması ve buraya gelmesinden ötürü kendisine şükranlarımızı sunuyor, camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi. Hacıosmanoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile anlaşmalarının ardından Boşnak teknik adama transfer teklifi yapan başka takımların “Hocanın tazminatını ödeyelim bize gelsin” tekliflerini de kabul etmediklerini hatırlattı.
İmza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Boşnak teknik adam “Öncelikle hepinizi selamlıyorum. Bu sabah yapmam gereken çözmek gereken bir takım işler vardı. Geç kalmayı sevmem ama geç kaldığım için bu nedenle sizlerden özür diliyorum” diyerek sözlerine başladı. “İbrahim başkana teşekkür ediyorum. 8 sene önce İbrahim başkana bir sözüm vardı kendisine söz vermiştim, yalan söyleyemezdim” diyen Halilhodzic “Birçok teklif aldığım doğru. Başka yere gitmiş olsaydım kendi vicdanım rahat olmayacaktı, yalan söylemiş olacaktım. Doğru olan Trabzonspor gelmekti. 2. defa sizlerle birlikte çalışmayı ve iyi bir iş çıkarmaya geldim. Tabiki Trabzonspor’un başarılar kazanması için geldim” ifadelerini kullandı.

BASIN MENSUPLARINDAN RİCASI
Konuşmasında medya mensuplarından ricada bulunan Halilhodzic “Sizlerle birlikte çalışabilmeyi ümit ediyorum. Herkes diğer tarafa saygı göstererek çalışmalı. Türkiye’de ve Trabzon’daki medyanın nasıl çalıştığını biliyorum. Her iki tarafın ahenk içinde çalışması için her bir tarafın diğer tarafa saygı göstererek çalışması lazım. Trabzonspor antrenörü olmam nedeniyle bir takım eleştiriler alacağım. Tabi ki her antrenör gibi arkamdan iyi konuşulmasını isterim ama bu mümkün değil. Bu büyük bir sorun değil. Sizlerle profesyonel ve düzgün bir iş ilişkisi içinde olmak istiyorum. Her zaman sizlerin hizmetindeyim. Her türlü eleştirilerinizi kabul edeceğim. Sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ama eğer eleştiriler belli bir sınırın dışına çıkarsa hakarete ve yalana, aileme saldırıya dönüşürse olay çok daha farklı bir boyuta taşınır. Böyle bir durum da her şey değişir. Bir kere daha arkadaşım dostum İbrahim başkanla tekrar bir araya gelmekten mutluyum” dedi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran başarılı teknik adam, Fransa’nın Monaco Takımı’nın kendisine yüksek ücretli teklif yaptığı iddiaları ile ilgili olarak “Birçok teklif aldım. Gerek Avrupa gerekse milli takımlar konusunda hatta Amerika kıtasından bile teklifler geldi. Bunlar hakkında konuşmak istemiyorum. Buraya ben gelmek istedim bu benim kararım. Birçok kulüpten birçok yerden teklif almak bu gurur verici. Bundan sonra tek endişem Trabzonspor’un başarılı olması. Hatta teklif ettikleri rakamlarla ilgili deyim yerindeyse çılgınca rakamlardı. Benim İbrahim başkana verdiğim söz paranın çok ötesinde” cevabını verdi.

“TRABZONSPOR’A İLK GELİŞİM TESADÜFTÜ”
Trabzonspor’a ilk gelişi ile şimdiki gelişi arasında farklar olduğunu kaydeden Boşnak teknik adam “Trabzonspor’a ilk geldiğim zaman tam anlamıyla tesadüftü. Fransa’yı olabildiğince çabuk terk etmek istiyordum. O dönemde benimle ilk temasa geçen Trabzonspor’du. Hatta ilk temasa geçtiğimde Beşiktaş o dönemde bana Trabzonspor’un teklif ettiğinin 2 katını teklif etmişti. Bu şekilde teklifleri reddeden tek deli, tek çılgın, tek insan benimdir. Bu benim, benim çalışma tarzım bu. Bu gelişmede İbrahim başkanla ve diğer yöneticilerle görüştüm. Görüşmelerimizde başarılı sonuçlar almamızı sağlayacak bir takım oluşturmamız gerektiğini konuştuk. Geçen seneden daha başarılı sonuçlar alan bir takım oluşturmaya çalışacağız. Belki Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya ve başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Benim yapmak istediğim bunların çok daha ötesinde. İyi bir takım oluşturmaya çalışcağız. Oluşturacağımız takım İstanbul’daki 3 büyük takımla yarışabilecek bir takım olacak” diye konuştu.

“HIRSIMI KAYBETTİĞİM VE PARAYI DÜŞÜNDÜĞÜM GÜN FUTBOLU BIRAKIRIM”
“Futbola aşığım, hayranım, futbol bana çok şey verdi” diyen Halilhodzic, şunları söyledi: “Bugün başka bir yerde çok daha fazla para kazanabilirdim. Bugün zenginsem bunu futbola borçluyum. Antrenmana geldiğim gün büyük bir hırsla azimle geliyorum. Bu çalışacağım son güne kadar böyle olacak. Hırsımı kaybettiğim ve parayı düşündüğüm gün futbolu bırakırım. Benim için her şey para değil. Ama bugün paranın getirdiği güç hepimizi sarmış durumda. Bunu kabullenmemiz gerekiyor. Ama çalıştırdığımız oyunculara bunu aşılamaya çalışacağız. Tabi ki çalışma azmi, iş disiplini ve özveri bunların hepsi daha sonra bize başarıyı ve parayı getirecektir. Benim gibi düşünen az sayıda antrenör ve oyuncu var. Hayat için para önemli ama çok önemli değil. Gerek antrenörlük gerek futbolculuk kariyerimi parayı düşündüğüm için gerçekleştirmedim. Ama iyi para kazandığımı da söyleyebilirim.”

“VASAT VEYA VASATIN ALTINDA BİR BAŞARI BENİ İLGİLENDİRMİYOR”
Dünya Kupası’nda başında görev yaptığı Cezayir’in futbola çok bağlı bir ülke olmadığını ancak Trabzon halkı gibi futbola tutkulu olduklarını ifade eden Halilhodzic “Son dünya şampiyonu olan takımı elimizden kaçırdık, az kalsın mağlup edebilirdik. Bugün Trabzonspor’da yeni bir kazanma azmimiz var. Vasat veya vasatın altındaki bir başarı beni ilgilendirmiyor. Zirvede başarılı olmaya geldim. Hala yüksek düzeyli bir kazanma azmim var. Başarılı olacak mıyız kazanacak mıyız ? şuan bir şey diyemiyorum ama yapacağımız çok iş var onu söyleyebilirim” dedi.
“Trabzonspor’da görev yapmadığınız dönemde Türk futbolu ve Trabzonspor’u takip edebildiniz mi? “ sorusu üzerine Boşnak teknik adam “Dürüstçe konuşmak gerekirse Türk futbolunu pek izleyemedim bir parça Trabzonspor’u izledim. Bu benim kişisel fikrim Türkiye’nin dünya kupasında olmaması normal bir şey değil. Gerek antrenörlerin gerek futbol yöneticilerinin Türkiye’nin Dünya Kupası’nda olmamasını ciddi bir şekilde irdelemesi lazım. Her Dünya Kupası’na Türkiye’nin katılabilmesi lazım. Bazı kulüp yöneticileri hemen sonuca başarıya gitmek istiyorlar. Bazı kulüp yöneticileri kariyerinin sonlarına gelmiş bazı futbolculara inanılmaz rakamlar veriyorlar. Özellikle İstanbul’daki 3 büyük kulüp için. Bu 3 büyük kulübün ekonomik durumu oldukça iyi. Ama ne yazık ki görüyoruz ki bu kadar büyük parasal yatırımlara rağmen Avrupa’da ciddi başarıları yok” cevabını verdi.

“3-4 YENİ VE İYİ OYUNCU ALMAMIZ LAZIM”
Trabzonspor’un geçtiğimiz yıl ki bir kaç maç kasetini izlediğini belirten başarılı teknik adam “Şuan yeni transfer yapabilmek için oyuncu arayışı içindeyiz. Yeni ve iyi 3-4 oyuncu almamız lazım; tabi ki buraya gelebilecek. Sıkı ve iyi bir çalışma ile iyi bir takım kurabileceğimize inanıyorum. Bu oluşturabileceğimiz takımın 3 büyük takım karşısında ne kadar başarılı olacağını bugünden kestirmek zor. İbrahim başkanın hedefleri oldukça yüksek tabi ki Şampiyonlar Ligi’nde oynanmamızı istiyor. Ben bugün oyuncularıma hedeflerimizi söyledim. Aynı kazanma hırsının ve azminin oyuncularda da olması gerektiğini söyledim. Herkes elinden geleni gayreti maksimum göstermek zorunda” diye konuştu.

"CEZAYİR MİLLİ TAKIMI’NDAKİ BAŞARIMIZLA GURUR DUYUYORUM"
Boşnak teknik adam, Cezayir’den ayrılmanın kendisi için kolay olmadığını da belirterek şunları söyledi:
“Cezayir Milil Takımı’ndaki başarımız ile gurur duyuyorum. Cezayir milli takımının başına geldiğimde Afrika takımları içinde 17. sıradaydı. Şuan Afrika milli takımları sıralamasında birinci sıraya ulaşmış durumda. Ben bu görevi başladığımda FİFA’da 52. sıradaydı şimdi 11. sıraya yükselmiş durumda. Bu başarının yakalanmasının ardında inanılmaz bir çalışma var. Gerek Brezilya gerekse Avrupalı futbolseverler Cezayir’in performansını büyük bir keyifle izlediler. Sadece aldığımız sonuçları değil oyunumuz da beğendiler. Bu futbol 3 yıllık inanılmaz bir çalışmanın bir ürünü. Brezilya’dan Cezayir’e döndüğümüzde inanılmaz bir coşku ile karşılaştık. Benim yaşadığım en büyüt tatmindi. Bu parayla ölçülemez. Sonrasında Cezayir Cumhurbaşkanı ve başbakanı ile görüşmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanı ile 45 dakikalık bir görüşmem oldu. Bu her antrenörün hoşuna giden bir durum, demek ki yaptıklarımız beğenildi. Cezayir milli takımından ayrılmak emin olun hiç kolay olmadı. Benim gitmemi istemediler ama ben kararımı almıştım bugün artık Trabzondayım. Görmüş olduğunuz üzere taraftarlar beni unutmamışlar. Sadece taraftarlar değil İbrahim başkan, buraya gelen ve sizlerin arasındaki basın mensupları unutmuş değil. En çok unutmadığım kişiler beni en çok eleştirenlerdi.”

COLMAN VE MALOUDA KONUSU
Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic, Trabzonspor’daki gelecekleri belirsiz olan Arjantinli futbolcu Gustavo Colman ile Fransız futbolcu Florent Malouda ile ilgili olarak “Söz ettiğiniz arkadaşlar bizlerle çalışmaya başlayacaklar. Geçen sene iyi bir sezon geçirmediklerini biliyorum. Hazırlık döneminden sonra onlarla ilgili karar almak istiyorum. İyi oyuncular olduklarını biliyorum. Bazı oyuncuların ise iyi oynamadıklarını biliyorum. Bu sabah futbolcularla yaptığım toplantıda bazı hususların altını çizdim. Buraya sadece para kazanmanın yanı sıra iyi bir şekilde çalışmaya ve örnek birer insan olmaları gerektiğini söyledim. Bunları kabul etmeyenler gidebilir. Trabzonspor’un Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi vermiş olduğu çılgın transfer rakamlarını verme şansı yok” ifadelerini kullandı.
Öte yandan imza töreni ve basın toplantısına katılmak üzere tesislere gelen yerel Günebakış Gazetesi ile Ekspres Gazetesi spor muhabirleri toplantı salonuna alınmazken, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın durumu protesto ederek basın toplantısına katılmadı.
(İHA)