2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Fransa Stade de France'da İspanya'yı konuk etti. İlk yarısının 0-0 bittiği karşılaşmayı İspanya 58. dakikada Pedro Rodriguez'in golüyle 1-0 kazanmayı başardı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda liderlik mücadelesi veren Fransa ile İspanya'nın karşı karşıya geldiği mücadelenin ilk yarısında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı.

İkinci yarının 58. dakikası oynanırken sol kanatta savunmanın arkasına Monreal sarkmayı başardı ve topla buluştu. Aut çizgisine yakın bir noktadan ceza sahası içine sert bir orta gönderdi. Pedro altı pas içerisinde topa vurdu. Kaleci Hugo Lloris'ten seken top ağlara gitti ve İspanya 1-0 öne geçti.

Golün ardından beraberlik için şans arayan Fransa'da Paul Pogba 76. dakikada yaptığı sert faulün ardından hakem Viktor Kassai tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu faulün 2 dakika sonrasında Pogba yine bir faul yaptı ve ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Son 12 dakikayı Fransa 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Mücadelenin 85. dakikasında rakip sahasın sol kanadından Valbuena ile Fransa bir serbest vuruş kullandı. Valbuena'nın ceza sahasına ortasında yaşanan karambolde İspanya kalesini koruyan Valdes gole izin vermedi ve topu kornere göndermeyi başardı.

Kalan sürede Fransa'nın çabası gol getirmedi ve grubun zirvesi için büyük önem taşıyan karşılaşmada İspanya Fransa'yı 1-0'la geçti.

İspanya bu sonucun ardından puanını 11'e yükseltirken, Fransa 10 puanda kaldı.