Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı Monaco karşılaşmasından mutlaka iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.
Fransa ekibi Monaco ile 3 Ağustos Çarşamba günü II. Louis Stadyumu’nda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacak Fenerbahçe’de Teknik Direktör Vitor Pereira ile futbolcu Hasan Ali Kaldırım basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Teknik Direktör Vitor Pereira hedeflerinin turu geçmek olduğunu belirterek, "Buraya sonuç almak için geldik. Şu dönemde her takımın kuvvetli ve zayıf yanları var. Az bir çalışma dönemi geçirdik. Bizim de hala düzeltmemiz gereken noktalar var. İlerleyen dönemde çok güçlü bir takım olacağız ama şu anda çok iyi futbol oynayalım endişesine kapılmak gibi bir düşüncemiz yok. Gerçekçi olmalıyız, pragmatik bir bakış açısıyla yaklaşmalıyız. İstediğimiz skoru alarak turu geçip dönmeliyiz. Şu anda kazanmak isteyen, birlikte oynayan, kolektif oynayan ve taktik açıdan iyi organize olmuş bir takım olmak mecburiyetindeyiz. Sonuç beni ilgilendirmiyor. Tek isteğim bu turu geçebilmek" dedi.

"Herhangi bir sorunumuz yok"
Volkan Demirel ve Fabiano Ribeiro’nun sakatlığıyla ilgili sorulan soru üzerine Pereira, "Volkan geçen sezon sonu bir ameliyatla karşı kaşıya kaldı. Şu anda hala tamamen sona ermedi onun durumu. Çalışmalara başladı ama çalışalı az zaman oldu. Fabiano da Panathinaikos maçında bir sakatlık yaşadı. Belki çok ciddi bir sakatlık değildi ama belli bir ciddiyeti olan bir sakatlıktı. Onun da bir ameliyat geçirmesi gerekti. Birkaç gün yemek yiyemedi ve antrenmanlara çıkamadı, hastanede kalması gerekti. Ertuğrul iyi ve kaliteli bir kaleci. Şükürler olsun ki böyle bir kaleci elimizde. O yüzden böyle bir seçimi yapmak, ona bu formayı vermek bizim için zor olmadı. Bize sezon öncesi dönemde büyük bir güven verdi. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok" şeklinde konuştu.

Hasan Ali: "Turun en zor eşleşmesi Fenerbahçe-Monaco"
Sarı-lacivertli oyuncu Hasan Ali Kaldırım ise, "Bu turun en zor eşleşmesinin Fenerbahçe-Monaco olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta evimizde iyi bir performans sergiledik. Yarın da iyi bir futbolla turu geçeceğimize inanıyorum. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde olmak, gruplara kalmak istiyoruz. Önümüze maç maç bakmamız gerekiyor. Hazırlık döneminde tam takım halinde hazırlanamadık, Avrupa Şampiyonası’ndan dolayı aramıza geç katılan arkadaşlar ve yeni transferler oldu. Şu an itibariyle elimizden geldiğince bu tura iyi hazırlandık. Yarın da iyi bir mücadele sergileyerek, takım halinde hareket ederek taraftarlarımıza ve ülkemize güzel bir mutluluk yaşatmayı istiyoruz" dedi.

"Sistem değiştirmek kolay değil"
Takımındaki yeni sistem ile ilgili görüşü alınan Hasan Ali, "İlk hazırlık maçlarında tam hazır bir görüntü veremedik. Önemli olan ilk resmi maçtı ve bence geçen hafta iyi bir performans sergiledik. Kolay değil sistem değiştirmek. İlk süreci iyi atlattık. Bu sisteme yavaş yavaş alıştık. Henüz sezon başlangıcındayız. Zaman geçtikçe bu sistem daha da faydalı olacaktır. Kanatta oynayanlar bu sistemde çok gidip gelmeli. Uyum sağladım. Zaman geçtikçe daha iyi olacağım. Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
(İHA)