Diyarbakır Belediyesi'nin  Trabzon'un Çağırbağı Belediyesi'ne hediye ettiği itfaiye aracını konu alan filmi o beldenin belediye başkanına sorduk...

BEĞENDİM AMMA…
Yangın var filmini, filme konu olan Çayırbağı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu'na sorduk. Beğendim amma, şu jandarma sahnesi falan hiçte hoşuma gitmedi. Bayağı abartılmış" dedi. Sesinde biraz rahatsızlık seziyordum. Sanki birşeyler söylemek istiyorduda söyleyemiyordu. Biraz deştik, özellikle filmindeki Çayırbağı Belediye Başkanı karakterinin Diyarbakır'dan itfaiye istemesi ile ilgili şu mazeritinin doğruluğunu sorduk. Filmde Diyarbakıra gitmek istemeyen Artvinli itfaiye şoförü "Başkanım başka bir yere gideyim, başka bir yerden alalım itfaiye aracını" diyor. Başkan ise "Ula verdiler de biz mi almadık. Rize'den, Artvin'den Trabzon'dan verdiler de biz mi almadık" diyor.

Senaryo nedeniyle böyle bir diyaloğun filme koyulduğunu belirten Başkan Hilmi Köroğlu, "Ya herşey bir tesadüf. Ben özellikle gidipte Diyarbakır Belediyesi'nden itfaiye aracı istemedim ki. Bizim orda bir müteahhit vardı, Diyarbakır Belediye Başkanını tanıyordu. Öyle başkan ile tanıştık. Bir toplantıda, bizim beldenin sorunlarını konuşurken öncelikli ihtiyacımızın itfaiye aracı olduğunu söyledik. Başkanda hemen ben gönderirim dedi. İki personeli Diyarbakıra gönderdik ve aracı aldık" ifadelerini kullandı. İnsanlarımızın filmi gerçekle ayırt etmesi gerektiğini belirten Köroğlu kadrolu ve belgeli bir itfaiye personelinin dahi olmadığını söyledi.