Uefa'nın "Sıfır tolerans" diyerek F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesinin üzerinden (24 Ağustos) 4 ay bile geçmeden bu lige dev bir leke düştü. Önceki akşamki Zagreb-Lyon maçında şikeyi dünya gördü. Lyon'un turu geçebilmesi için Real Madrid'in Ajax'ı 3-0 yenmesi, kendisinin de Zagreb deplasmanından en az 4 fark bulması gerekiyordu. Real, 3-0 yendi. İlk ayak tamamdı. Lyon 1-0 geriye düştüğü maçta önce beraberliği sağladı, ikinci yarıda 6 gol daha atarak (Maçlar aynı saatte oynanıyordu ama Ajax'ın sokoru değiştirme ihtimaline karşılık iki fazla gol attı) 7-1 ile Şampiyonlar Ligi'ne devam etti.

BAHİS KUPONU ELİNDE
Ajax'ın attığı iki golün ofsayt diye iptal edilmesi yanında "komik" goller şike iddilarını güçlendirdi. Zagreb'in oyuncusu Vida'nın maç öncesi elinde bahis kuponuyla görüntülenmesi, yedikleri 5. golden sonra Lyon'un golcüsü Gomis'e göz kırpması da kameralara yansıdı. Şimdi UEFA'nın patronu Platini'yi zor günler bekliyor. Ülkesinin büyük bir takımı Lyon'un dünyanın gözü önünde şike yapması karşısında nasıl davranacağı merak konusu oldu. Bakalım "Sıfır tolerans" Fransızlar için geçerli akçe oluyor mu?

AULAS: SATIN ALMADIK
Lyon başkanı Jean-Michel Aulas, RTL televizyonuna "Dinamo Zagreb maçını satın almadık" dedi. Aulas, "Ajax'ın şüphelenmesini anlamıyorum. Dinamo Zagreb ilk yarıda maçı hiç bırakmadı. Bir şeyler aramak bence yersiz" diye konuştu.

PLATİNİ: ŞÜPHE DUYMUYORUM
UEFA Başkanı Michel Platini, 7-1'lik Dinamo Zagreb-Lyon maçıyla ilgili açıklamada bulundu. UEFA İcra Kurulu'nun Venedik'te yaptığı toplantının ardından konuşan Platini, "Şüphem yok. Hakem ve gözlemci raporlarını bekliyoruz" dedi.

PLATİNİ LYON'A YARDIM ETMİŞ
Şike skandalı internet de de büyük yankı buldu. Taraftar sitelerinde, Twitter'da ve bloglarda, Ajax'ın gollerinin ofsayt gerekçesiyle sayılmamasının haksızlık olduğu, Dinamo Zagreb'in Lyon'dan para aldığı savunuldu. Lyon'un Dinamo Zagreb'in banka hesabına 2.1 milyon sterlin gönderdiğini gösteren bir banka dekontu Ajax'ın taraftar grubunun sitesinde yayımlandı. Bazı yorumcular da UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Lyon'a yardım ettiğini bile ileri sürüldü.