Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası öncesi Ankara’da bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Ankara Marriot Otel’deki toplantıya Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, yönetim kurulu üyesi Jülide Sonat, takım menajeri Canan Erdoğan, Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve oyuncular katıldı.
Turgay Demirel, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de düzenlenen Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’ndan 4 yıl sonra Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Türk basketbolu hem erkeklerde hem de kadınlarda son 20 senede çok büyük hamleler yaptı. Dünya basketbolunda ilk 10’da yer alan bir ülke konumuna geldik. Bu şampiyona sonrasında da kadınlarda ilk 7-8 ülke arasında yer alacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz grup maçlarını başarıyla tamamlamak ve hepimizi mutlu edecek sonuca ulaşmak. Bundan önce 16 kez düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda ABD’nin ve eski adıyla Sovyetler Birliği’nin büyük ağırlığı var. Bu şampiyonada birbirinden değerli ve güçlü ekipler, Türk basketbolseverlerin önünde şampiyon olabilmek için mücadele edecek. Bu şampiyonanın en önemli artılarından biri, şampiyon olan takımın olimpiyatlara direkt katılma hakkını kazanacak olmasıdır. Kadın millilerimizin, bu şampiyonada da başarılı olacağını ümit ediyoruz" açıklamasında bulundu.

SONAT: "TAKIMIMIZA GÜVENİYORUZ"
TBF Kadın Basketbolundan Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, takımın yapılanması ve bugünlere gelebilmesi yolunda federasyonun önemli işler yaptığını söyledi.
Federasyonun çok önemli imkanlar sağladığını ifade eden Sonat, "Kızlarımız yapabileceklerinin en iyisini yapacaklar, bunu biliyoruz. Uluslararası arenada kadınların aldığı başarıların çok önemli olduğuna inanıyorum. Ankara’da seyircimizin bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Takımımıza güveniyoruz. Verilen emek ve yapılan işlerin sonucunda, iyi bir derece alacak ve başımız dik şekilde şampiyonayı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

YILDIZOĞLU: "HAK EDEREK GELDİK"
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu da, ilk kez mücadele edecekleri Dünya Şampiyonası’na hak ederek geldiklerini vurgulayarak, "Bunun hakkını vererek mücadele etmek istiyoruz. Fransa maçı en önemli maçımız gibi duruyor ama diğer maçları da önemsiyoruz. Maç içinde dalgalanmalar olabilir. Skor ne olursa olsun, seyircimizin bizi olimpiyat elemelerinde olduğu gibi maçın sonuna kadar desteklemelerini temenni ediyoruz. Bu oyuncular, sadece Türk kadın basketboluna değil, tüm dünyaya örnek oldular. Büyük karar aldılar ve şimdiye kadar layığıyla devam ettirdiler" dedi.

ERDOĞAN: "BAŞARIYI YAKALAMAK İSTİYORUZ"
A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Canan Erdoğan ise bu şampiyonada olmaya çok önce karar verdiklerini ve adım adım ilerlediklerine dile getirerek, "Şampiyonayı ev sahibi olarak oynamak avantaj gibi gözükse de bazen dezavantajları da olabiliyor. Biz her şeyi avantaja çevirmek ve ülkemizde başarıyı yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

NEVRİYE YILMAZ: "GRUPTA EN BÜYÜK RAKİBİMİZ FRANSA"
Takım kaptanı Nevriye Yılmaz, dünyanın en iyi 16 takımının şampiyonada mücadele edeceğini hatırlatarak, "Fransa daha önce karşılaştığımız ve basketbolda ekol olmuş bir ülke. Grupta en büyük rakibimiz olarak görüyoruz. Fransa ile 2011 yılında yarı finalde karşılaşmış, uzatmada kazanmıştık. 2013 yılında yine yarı finalde karşılaşıp kaybetmiştik. Kolay bir maç olmayacağını biliyoruz. İyi konsantre olur ve teknik ekibinizin bizi yönlendirdiği şekilde oynayabilirsek, seyircimizin desteğiyle kazanacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TAŞPINAR: "UMARIM KIZLARIMIZ EN İYİ DERECEYİ ALIR"
Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise böyle büyük bir organizasyonun Türkiye’de yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin organizasyon anlamında çok tecrübeli olduğunu söyleyen Taşpınar, "TBF’nin bilgi ve birikimiyle bu şampiyonada da başarılı bir organizasyon yapacağından şüphem yok. Umuyorum kızlarımız, 70 milyonun beklentisine cevap verir. Ne zaman bir Dünya Şampiyonası veya başka bir şampiyona olsa, hemen şampiyonluk bekleniyor. Bu işler bu kadar kolay değil. İnşallah kızlarımız alabilecekleri en iyi dereceyi alır" açıklamasını yaptı.
(İHA)