Trabzon Belediyesi, son derece ilginç bir uygulamaya imza attı.

Ancak imza attığı bu buluş “Çalıntı” olduğu iddiası ile belediyenin başını da derde soktu.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç özellikle resmi bayramlar ile her türlü etkinliklerde kullanılan seyyar şeref tribünü olayına yeni bir çözüm buldu.

Belediyenin atıl durumundaki bir otobüsünü, seyyar VİP tribününe çeviren Sevinç, böylelikle belediyeye hem iş gücü hem zaman hem de maddi bir kazanım elde etti.

Trabzon Belediyesinin seyyar olarak kullandığı VİP tribününü taşımak kurmak sökmek için iki ayrı ekip ve aracın seferber olduğunu gören Sevinç, pratik bir buluşla, otobüsü atıl durumda ki otobüsü VİP tribününe çevirdi.

Böylelikle hem eleman tasarrufu hem de araç tasarrufu sağlandı. Şimdi Trabzon Belediyesinin törenlerde kullandığı VİP tribünü otobüsten oluşuyor.


Donanımları ile çok beğeni toplayan VİP tribün otobüsünün hizmete girmesinden sonra bakın neler oldu..

Bunu da Necip Sevinç’in ağzından dinleyelim..

“ Biz otobüsü böyle yaptık, sonra da hizmete soktuk. Ardından Bursa’dan bir makine mühendisi buluşun kendisine ait olduğunu ve patentini de aldığını belirterek buluşunu bizim çaldığımızı iddia etti. Oysa buluş bizimdi. Adam kendi de bulmuş olabilir bilemiyoruz. Bizi mahkemeye vereceğini söyledi. Biz de gerekli savunmamızı yaparız.. Ne yapalım…”