ANTALYA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in PTT 1. Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, "Yerli Oyuncu Kuralı" oy birliğiyle kabul edildi. 

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda, gelecek sezondan itibaren uygulamaya konulacak "Yerli Oyuncu Kuralı"nın oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi.

Yeni kurala göre, kulüplerin, diledikleri sayıda futbolcuyla sözleşme imzalayabileceği ancak A listelerinde 3'ü kaleci olmak üzere en fazla 25 oyuncu yer alacağı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kulüpler A listelerinde, A Milli Takım'da oynama uygunluğu bulunan en az 15 futbolcuya yer verecek. 15 futbolcudan 2'si yaş sınırı olmaksızın kulübün altyapısından yetişmiş, 4'ü ise Türkiye'de yetişmiş futbolcular olacak. Yeni uygulamada,  21 yaş ve altında olan futbolcular A listesinde yer almaksızın, 18 kişilik müsabaka kadrosuna her zaman yazılabilecek. Kulüpler, 18 kişilik müsabaka kadrolarında, A Milli Takım'da oynamaya uygun biri kaleci olmak üzere en az 13 futbolcuya yer verecek. Müsabaka kadrosunda 5 yabancı oyuncu yer alabilecek ve tamamı ilk 11'de sahaya çıkabilecek."

Yeni sistemle, futbol ailesi ile Vergi daireleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na kesinleşmiş borcu olan kulüplere, borçlar ödeninceye veya yapılandırılıncaya kadar transfer yasağı uygulanacağı vurgulanan açıklamada, "Sistemle, yabancı uyruklu futbolculardan alınacak tescil bedelleri bir fonda toplanacak ve bu fonda toplanan gelirlerin tamamı yerli futbolcularının oynatılmasını teşvik amacıyla kulüplere geri ödenecek" ifadesine yer verildi.