RB Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl, “Cesur ve az hatayla oynarsak buradan puan ya da puanlarla ayrılacağımızı düşünüyorum” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu ikinci maçında yarın Leipzig deplasmanda 21.45’de Beşiktaş ile karşılaşacak. Mücadele öncesi RB Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl ve RB Leipzig kalecisi Peter Gulacsi Vodafone Park’ta düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hasenhüttl, maçta favori gösterilmelerinin önemli olmadığını dile getirerek, "Favori gösterilmek güzel bir şey ama benim için önemli değil. Önemli olan ilk dakikadan itibaren uyum sağlamamız. Cesur ve az hatayla oynarsak buradan puan ya da puanlarla ayrılacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ’IN HÜCUMDA ZENGİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Avusturyalı teknik adam, siyah-beyazlıların hızlı ve etkin bir oyun sergileyebildiklerini dile getirerek, "Biz genç bir takımız. Beşiktaş hızlı ve etkin oynuyor. Bu seviyede herkes hızlı oynamak zorunda yoksa Şampiyonlar Ligi’nde tutunamaz. Kompakt oynamamız, alan daraltmamız, bire bir yakalanmamız lazım. Defansif oyunda yardımlaşmamız önemli. Quaresma ve Babel’in kanatlarda etkin olduğunu biliyoruz. Beşiktaş’ın hücum anlamında zengin olduğunun farkındayız. Hibrit çim oyunumuzu olumlu anlamda etkileyebilir" diye konuştu.

Geçen sezon Galatasaray forması giyen ve RB Leipzig’e transfer olan Portekizli oyuncu Bruma’nın yarınki maçta forma giyip giymeyeceği ile ilgili bir soruya Avusturyalı teknik adam şu şekilde cevapladı:

"Bruma’nın burada çok sevildiğini gördüm. Yaptığı iş çok takdir edilmiş. Biz de kendisini bu yüzden transfer ettik. Kendisinden faydalanıp faydalanmayacağımızı göreceksiniz."

“SAKATLIK SORUNUMUZ YOK”

Hasenhüttl takımdaki sakatlık durumuyla ilgili olarak ise "Şanslıyız ki buraya 18 kişi gelebildik. Keita ve Kampl’ın durumlarını son antrenmanda gözden geçirdikten sonra hazır olup olmadıklarına bakacağız. Onlar dışında sakatlık sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.

GULACSİ: "BURAYA PUAN ALMAK İÇİN GELDİK"

İstanbul’a puan almak için geldiklerini belirten Macar oyuncu Peter Gulacsi ise, "İlk Şampiyonlar Ligi deplasmanı öncesinde çok heyecanlı ve motiveyiz. Takım olarak maçı heyecanla bekliyoruz. Hafta sonu iyi maç çıkardık ve bu bize moral oldu. Buraya puan almak için geldik" değerlendirmesini yaptı.

“ONLAR TECRÜBELİLER AMA BİZ DE GENÇ VE HIRSLIYIZ”

Macar kaleci Gulasci, Beşiktaş’ın tecrübeli olduğunu ancak kendilerinin de hırslı olduğunu söyleyerek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Beşiktaş’ın ofansif anlamda güçlük yaşatacağını biliyoruz ama forvet hattında bana şu anda uykusuz gece yaşatacak kimse yok. Beşiktaş’ın takım halinde etkin oynadıklarını biliyorum. Onlar bizden daha çok tecrübe yaşamış oyuncular ama biz de genç ve hırslıyız. Bu sezona iyi bir başlangıç yaptık. Berabere kalmış olsak da Şampiyonlar Ligi’ne iyi başladık. Tecrübe kazanıyoruz. Mümkün olduğunca az hata yapıp daha iyi bir geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Yarın bizi bekleyen müthiş bir atmosfer var. Bunu büyük bir heyecanla bekliyoruz."

(Bora Akyol /İHA)