Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, "Aslında Şenol Güneş ile başlangıcımız çok iyi olmadı. Çok fikir ayrılıklarımız vardı. Ancak zamanla birbirimizi anlamaya başladık. Doğruluğuna, dürüstlüğüne gerçekten gıptayla bakıyorum. Çalıştığım özel hocalardan birisi" dedi.

Siyah-beyazlı takımın yıldızı Ricardo Quaresma, Beşiktaş Instagram TV’ye açıklamalarda bulundu. Pepe ile Porto’da beraber oynadıklarını hatırlatan Quaresma, "Pepe, dünyanın en iyi stoperlerinden biriydi, ileriki dönemlerde bunu ispatladı. Buraya geldikten sonra arkadaşlığımız daha da arttı. Dünyanın en iyi oyuncularından birisi. Saha içinde ve dışında süper bir oyuncu. Umarım ömür boyu Pepe ile arkadaşlığımız devam eder" diye konuştu.

"PORTEKİZ’İN HEP İYİ KADROLARI OLDU"

Portekiz’in ufak bir ülke olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, "Portekiz milli takımının hep iyi kadroları oldu. İstediğimiz başarıya bir türlü ulaşamamıştık. Fotoğrafta bir ülkenin hayalleri yatıyor. Kupayı kazanınca bütün ülke büyük bir sevinç yaşadı. Ben de kadronun bir parçası olduğum için çok mutluyum. Bir kızım eksik fotoğrafta. Onlar benim hayatım. Bütün mücadelem ve çabalarım onlar için" şeklinde konuştu.

Minik oğlu Ricky’nin yetenekli olduğunu belirten Quaresma, "Benden iyi olabilir. Basamakları yavaş yavaş çıkması lazım" dedi.

"HER ZAMAN FARKLI OLMAK İSTİYORUM"

Yıldız isim, saç stili ile ilgili ise, "Her zaman farklı olmak istiyorum. Dış görünüşümle de. Daha fazla saç şekli yapabilirim ama saçlarım buna izin vermiyor. Ona rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"ESKİ STADI ÇOK ÖZLÜYORUM"

Derbilerle ilgili konuşan 35 yaşındaki futbolcu, "Derbilerde gol atmak çok özeldir. Kendi sahamızda ve taraftarımız önünde gol atmak benim için ayrı bir anlam içeriyor. En önemlisi bizim için maçı kazanmak" açıklamasını yaptı.

İnönü Stadı’nı çok özlediğini dile getiren Quaresma, "Gerçekten inanılmazdı. Başıma gelen en güzel şeydi. Vodafone Park’ta da kendimi çok iyi hissediyorum ama eski statta yaşadığım duygular çok özel. Sanki eski statta rakiplere daha fazla baskı oluşturuyorduk" dedi.

"SÜREYYA SONER ÇOK ÖZEL BİR İNSAN"

Takımın malzemecisi Süreyya Soner’in çok özel bir insan olduğunu vurgulayan Quaresma, "Oynadığım her kulüpte iyi dostluklar kurdum. Süreyya da onlardan biri. Ömür boyu da öyle kalacak. Bazen iki insanın anlaşması için konuşmalarına gerek olmaz. Davranışlar, tutumlar, size karşı gösterdiği ilgi anlaşmak için yeterlidir. Süreyya da bu bakımdan çok özel bir insan. Bana çok ilgi gösteriyor ve aramızda iyi bir uyum var" diye konuştu.

"ŞENOL GÜNEŞ, ÇOK SAMİMİ VE NET BİR TEKNİK DİREKTÖR"

Quaresma, Teknik Direktör Şenol Güneş ile ilgili ise, "Aslında Şenol Güneş ile başlangıcımız çok iyi olmadı. Çok fikir ayrılıklarımız vardı. Ancak zamanla birbirimizi anlamaya başladık. Bir teknik direktörde olması gereken özellikler; samimi ve net olması. Ben de hocanın samimiyetine, doğruluğuna, dürüstlüğüne gerçekten gıptayla bakıyorum. Çalıştığım özel hocalardan birisi" değerlendirmesini yaptı.

"’BEŞİKTAŞ’TA ŞAMPİYON OLMADAN FUTBOLU BIRAKMAYACAĞIM’ DİYORDUM"

Siyah-beyazlı takımda yaşadığı ilk şampiyonluğun kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Quaresma, "Kariyerimde oynadığım tüm takımlarda kupalar kazandım. Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamamıştım. ‘Beşiktaş’ta şampiyon olmadan futbolu bırakmayacağım’ diyordum her zaman. Kazandığımız ilk şampiyonlukta çok güçlü bir takımımız vardı. Çok büyük oyunculardan kurulu bir takımdı. O şampiyonluğun bende çok özel bir yeri var. İstanbul Boğazı’nda yaptığımız şampiyonluk kutlaması ömür boyu unutamayacağım bir anı. Zaten Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan diğerlerinden farklı olmasıdır. Beşiktaş, her şeyiyle farklı ve çok özel bir kulüp" şeklinde konuştu.

"BEN VE RONALDO HAYALLERİMİZE ULAŞTIK"

Portekizli yıldız, "Ben ve Cristiano Ronaldo hayallerimize ulaştık. Ronaldo, her geçen gün üstüne koyan bir oyuncu. Hala saf duygularla devam eden bir arkadaşlığımız var. Bu kolay bir şey değil. Bu duruma şapka çıkarılması gerekiyor. Porto ve Beşiktaş benim için çok özel kulüpler. Ölene kadar kalbimde olacak bu iki kulüp. İki takımın da formasını büyük bir onurla giydim. Mezara kadar bu iki kulübü sevmeye devam edeceğim" dedi.

"GERÇEKLEŞEN HAYALLERİM İÇİN ALLAH’A ŞÜKREDİYORUM"

Barcelona’da oynamanın çocukluk hayali olduğunu açıklayan Quaresma, "Çocukluk hayalim fotoğraftaki gibi gerçekleşti. Çok büyük yıldızlarla oynadım. İstediğim gibi gitmedi ama hayalim de gerçek oldu. Gerçek olan hayallerim için Allah’a şükrediyorum. Figo idolüm olan bir oyuncuydu. Uzun yıllar onu izleyip ondan esinlendim. Büyük oyunculardan kurulu Real Madrid’e karşı oynamak da hayalimde ve onu da Barcelona formasıyla gerçekleştirdim. Çok güzel şeyler yaşadım" açıklamasında bulundu.

Beşiktaşlı futbolcu, "Şampiyonlar Ligi’nde oynamak her futbolcunun hayalidir. Ben de kazanan kadronun bir parçası olduğum için çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığım için çok gururluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

(İHA)