2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda İspanya, Kanada’yı 73-60 yenerek B Grubu’nu ikinci sırada tamamladı ve A Milli Kadın Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi oldu.
Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Youth Arena’da oynanan B Grubu’nun son maçında İspanya ile Kanada karşılaştı. Müsabaka, 73-60’lık skorla İspanya’nın galibiyetiyle sona erdi.
Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyrek 17-16 İspanya’nın üstünlüğüyle sona erdi. Marta Xargay’ın İspanya adına bulduğu 3 sayılık isabetle başlayan ikinci çeyrekte bitime 5.18 kala fark 6 sayıya (26-20) kadar çıktı ve soyunma odasına İspanya 33-29 önde gitti. Üçüncü çeyrekte farkı çift hanelere kadar çıkaran İspanya karşısında Kanada son 3 dakikada toparlanarak farkı azalttı ve son periyoda 49-47 İspanya üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte oyunun hakimiyetini eline alan İspanya farkı giderek açtı ve mücadeleyi 73-60 kazandı.
Grup mücadelelerinin tamamlanmasının ardından çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Türkiye - İspanya
Amerika - Japonya
Avustralya - Sırbistan
Kanada - Fransa

Tüm çeyrek final müsabakaları 16 Ağustos Salı günü oynanacak.
A Milli Kadın Takımımızın üçüncü sırada tamamladığı A Grubu’nda Avustralya birinci, Fransa ikinci, Japonya ise dördüncü olarak çeyrek finale yükseldi. Amerika’nın lider olarak tamamladığı B Grubu’nda ise İspanya ikinci, Kanada üçüncü ve Sırbistan dördüncü oldu.
(İHA)