Trabzonspor-Rakip Lille UEFA  değil

Bir yanda Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar’ın isimlerinin şike iddianamesinde şüpheli olarak geçmesi, diğer tarafta Bordo-Mavili kulübün Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilebileceği ve Avrupa kupalarından 8 yıla kadar men cezası alabileceği söylentileri... Karadeniz temsilcisi, sonuçları camia tarafından akla bile getirilmek istenmeyen bu iddiaların gölgesinde, tarihi Lille maçı için Fransa’ya uçtu. Ancak ne teknik heyetin ne de takımın bu söylentilere kafa takmaya niyeti var. Trabzonspor için tek ihtimal, gruptaki diğer kapışma olan İnter-CSKA Moskova maçına dahi bakmadan, Lille’i deplasmanda yıkarak Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmek.

Festival yerine çevirecekler

Taraftarlar da işte bu bilinçle Metropole Stadı’nı festival yerine çevirmeye hazırlanıyor. Kendilerine ayrılan yerin biletlerini çıktığı gibi tüketen Bordo-Mavililer’in, Lille tribünlerinde de büyük bir çoğunluk oluşturması bekleniyor.



Fransa'da hiç yenilmedik


Takımımız Fransız rakiplerine karşı deplasmanda oynadığı müsabakaların ikisini de kazandı.

1991- 92'de UEFA Kupası 2. turunda eşleştiğimiz Lyon'u deplasmanda 4-3 mağlup ederken rövanşı da 4-1 kazanıp tur atlayan ekibimiz. 2009-10 sezonunda Avrupa Ligi play-off unda karşılaştığı  Toulouse'u Fransa'da 1-0'lık skorla mağlup etti. Oyuncularımızın Lille deplasmanında da aynı üstünlüğü tekrarlayacaklarına inanıyor, kendilerine başarılar diliyoruz.