Ligde lider Barcelona’nın 11 puan gerisine düşen Real Madrid, Kral Kupası’nda zayıf rakibi önünde ilk maçtaki skorun avantajını kullandı. Yoğun maç temposunda maça as oyuncularından sadece Mesut Özil ve Callejon ile başlayan başkent temsilcisi gol bulmakta zorlandı.

Golsüz sonuçlanan ilk yarının ardından teknik direktör Jose Mourinho, 61. dakikada Angel Di Maria ve 69’da Karim Benzema’yı oyuna alarak hücum etkinliğini arttırdı. Bu değişikliklerin ardından ileri uçta daha diri bir görüntü çizen Real Madrid golü de çok geçmeden buldu. 71. dakikada Callejon pasını ceza sahasındaki Benzema’ya verdi. Benzema müthiş bir zamanlama ile koşu yapan Di Maria’nın önüne çıkarttı. Di Maria çok şık bir plase ile takımını öne geçirdi. Real Madrid 89’da Callejon ile farkı ikiye çıkarttı, uzatma dakikalarında da skoru belirledi. Bu sonuçla eflatun-beyazlılar son 16 takım arasına yükseldi.

Malaga çok zorlandı

Günün diğer maçında Şampiyonlar Ligi’nde müthiş bir grafik çizen Malaga, Cacereno’ya evinde 1-0 mağlup olmasına rağmen tur atladı. İspanya’nın üçüncü seviye takımlarından Cacereno’nun tek golünü 37. dakikada Chapi kaydetti. Ancak bu sonuç Caceres temsilcisine yetmedi. İlk maçı deplasmanda 4-3 kazanan Malaga, son 16’ya yükseldi.

Diğer sonuçlar:

Betis – Valladolid: 3-0
Osasuna - Gijon: 2-0
Rayo Vallecano - Las Palmas: 0-0
Real Sociedad – Cordoba: 2-2.