Sezon sonunda Jose Mourinho ile yollarını ayırması beklenen Real Madrid'de büyük bir operasyon gerçekleşecek. Başkan Florentino Perez tıpkı geldiği dönemdeki gibi 200 milyon euroluk bir bütçe kurmak için harekete geçti.

Geçtiğimiz yaz yapılan yatırımlardan 100 milyon euro kar eden Real Madrid, bu parayı tamamen yeni oyuncu transferine ayıracak. Plana göre diğer 100 milyon euro ise satılacak oyunculardan gelecek. 2009 yılında Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema, Xabi Alonso, Raul Albiol, Alvaro Arbeloa ve Esteban Granero gibi oyuncuları kadrosuna katan Real Madrid, Saviola, Miguel Torres, Javi Garcia, Parejo, Negredo, Huntelaar, Sneijder, Robben ve Bueno gibi oyuncuların satışından 100 milyon euro gelir elde edilmişti.

Real Madrid bu yaz transfer döneminde de böyle bir oyuncu satışı yapmaya hazırlanıyor. Ricardo Carvalho ve Michael Essien'in biten kontratlarını uzatmayacak olan Madrid ekibi, Antonio Adan, Fabio Coentrao, Pepe, Angel Di Maria, Gonzalo Higuain ve Ricardo Kaka'yı satış listesine koyacak. Ayrıca, bu 8 oyuncunun maaş bütçesindeki 30 milyon euroluk yükünden de kurtulmuş olacak.

COENTRAO YARI FİYATINA

Ricardo Carvalho, Michael Essien Mourinho'yla Chelsea'de de çalışan iki oyuncuydu ve Madrid'den sonra da Rusya veya Katar gibi ülkelere transfer olmaları bekleniyor. İki oyuncu da bu sezonun büyük kısmını iyileşmek için harcadılar. Madrid'in altyapısından yetişen kaleci Antonio Adan ise Diego Lopez'in gelişiyle birlikte 3. kaleci durumuna düştü. Real Madrid'de bu oyuncuyu isteyen Getafe, Levante, Borussia Mönchengladbach üçlüsünden 2 milyon euro getirene satacak.

Mourinho'nun Madrid'de en çok para harcadığı oyunculardan biri olan Fabio Coentrao, Benfica'dan 36 milyon euroya transfer olmuştu. Mourinho'nun en büyük hatalarından biri olarak görülen oyuncunun menajeri Jorge Mendes'le temasa geçilerek, minimum satış rakamının 18 milyon euro olduğu hatırlatılacak ve bu teklifi getirene satılacak. Madrid bu oyuncunun yerini ise kadroda bulunan Marcelo, Arbeloa ve Nacho üçlüsüyle dolduracak.

DI MARIA VE PEPE DE LİSTEDE

Yine Benfica'dan Real Madrid'e 30 milyon euro bonservis ücretiyle transfer edilen ancak beklenen patlamayı yapamayan Angel Di Maria, en az 25 milyon euroya elden çıkarılacak. Di Maria için Manchester United, Manchester City ve Paris Saint-Germain'in transfer görüşmelerine başlayacağı belirtildi. Buradan gelecek para Gareth Bale transferinde kullanılacak.

Portekizli savunma oyuncusu Pepe ise, Florentino Perez'in kadroda görmek istemediği bir diğer oyuncu. Yaptığı sert hareketlerle antipati toplayan oyuncu 20 milyon euro ücretle satış listesine konacak. Raphael Varane'ın üst düzey performansına güven Madrid, Varane'ı ise Sociedad'dan transfer edilecek genç İspanyol stoper Inigo Martinez'le yedekleyecek.

KAKA & HIGUAIN İTALYA'YA

Real Madrid'den geçtiğimiz yaz da ayrılması beklenen ancak teklifleri kabul etmeyen Kaka, Dünya Kupası öncesi 10 milyon euro getirene satılacak. Kaka transferindeki kritik noktalardan birisi oyuncuya veirlen yıllık 10 milyon euroluk ücret. Milan'ın şimdiden bu transfer için istekli olduğu ve Kaka'nın da düzenli oynamaya sıcak baktığı belirtildi.

Real Madrid'in River Plate'den transfer ettiği Gonzalo Higuain, Borussia Dortmund maçında taraftarın da gözündeki son kredisini yitirdi. Ancak, kalitesiyle yine de dev kulüplerin ilgisini çeken Higuain'den büyük bir gelir bekleniyor. Florentino Perez'in Higuain için belirlediği etiket ise 30 milyon euro. El Pipita lakaplı oyuncu için Juventus'un istekli olduğu ve Madrid'le görüşmelere bir an önce başlayacağı öğrenildi.